Hajnal-táj: Mától pályázhatnak a kis hentesboltok egyenként 3 , vagy 3,5 millió forintra

A február 20-i adás tartalmából.
 

December közepén adtuk hírül, hogy kinyitott a bakonyi sícentrum Eplényben. Majd a pár hetes öröm után hetekig olyan tartós és olykor rekord melegeket mutatott a hőmérő, hogy eltűnt a hó a hegyekben. A karácsonyi szünetben hazánk legnagyobb síparadicsoma zárva volt, de Svájcban, Ausztriában sőt Olaszországban is sorra zártak be a kisebb pályák. A klímaváltozás nem kedvezett a téli sportnak sem. Január utolsó napjaiban újranyitott az eplényi síközpont. A pályák a hét minden napján hóbiztosan várják a síelni és snowboardozni vágyókat.

Több éves hagyomány már, hogy a kihívásokat szeretők megmártóznak télen a Leveleki-víztározó fagyos vizében. Az idén is volt jótékony célja a rendezvénynek, a beteg kislánynak gyűjtöttek adományokat a szervezők.

Kilencedik alkalommal adták át az Év Agrárembere díjat, a hétvégén Egerben. Így hívják fel a társadalom figyelmét azokra a mezőgazdaságban tevékenykedő gazdálkodókra, gazdászokra, termelőkre, szolgáltatókra, fiatal gazdákra és kertészekre, akik önzetlenül támogatják környezetüket, azaz társadalmi szerepvállalásuk jelentős, kiemelkedő munkájuk mellett a közjóért is sokat tesznek. 11 kategóriában adtak át elismerést; 2022-es év Agrárembere Papp István, a Hajdúhús 2000 Kft. alapítója lett.

Mától pályázhatnak a kis hentesboltok egyenként 3 , vagy 3,5 millió forintra. A lehetőség az elmúlt időszak energiaválságának nehézségeit kívánja enyhíteni, illetve célja még az is, hogy a települések kisebb üzletei is részesei maradhassanak a lakosság biztonságos húsellátásának.

Hajnal-táj – Kossuth Rádió – február 20., hétfő 5:00

Szerkesztő-műsorvezető: Papp-Nánási Gabriella

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Olvasson tovább