Napközben: A házasság és a gyermekáldás

A február 17-i adás tartalmából.
 

Megküzdési stratégiák stresszhelyzetben
Hála és tisztelet: talán ez a két érzés lehet az, amelyet kivétel nélkül mindenki érez, ha a törökországi mentésben résztvevő magyar csapatok lelkiismeretes, emberfeletti, és egyáltalán nem hétköznapi munkájára gondol. Két napja, a Napközbenben néhányukkal közelebbről is megismerkedhettünk – de vajon milyen lelki alkatú emberek alkalmasak egyáltalán az emberi életek mentésére a sokszor önmagukat sem kímélő helyzetekben? Hogyan lehet felkészülni erre a “munkára”, és hogyan lehet feldolgozni, ha minden igyekezetünk ellenére nem sikerül segíteni? És milyen pszichológiai megküzdési stratégiák jellemzők az emberekre stresszhelyzetekben? Erről beszélgetünk szakértőinkkel.

Házasság hete – a házasság és a gyermekáldás
Egy valamit biztosan állíthatunk: egy gyermek érkezése valamilyen módon megváltoztatja a szülők közötti kapcsolatot. De hogyan lehet felkészülni a kisbaba érkezésére? Mit tehetünk azért, hogy a gyermekneveléssel együtt járó nehézségek ellenére is kiegyensúlyozott legyen a házasságunk, amelyben a gyermekek is boldogan cseperedhetnek? A gyermekvállalás kihívásairól beszélgetünk.

Bozsik gazda rovata
Kertészeti rovatunkban a gyömbérről lesz szó, amely az egyik legnagyszerűbb hatású gyógyító fűszernövény jelentős vitamintartalma és immunerősítő hatása miatt. Hogyan termesszük, gondozzuk és hogyan használjuk fel? Ezekre a kérdésekre igyekszünk válaszokat adni.

Közösségi mezőgazdálkodás
Világszerte február végén tartják a közösségi mezőgazdálkodás nemzetközi napját. Ez az a rövid ellátási élelmiszer-lánc, amelyben a családok egy teljes szezonra közvetlenül a gazdával szerződnek, hogy egész évben helyi friss, egészséges, sokszor bio zöldségekhez jussanak. A Tudatos Vásárlók Egyesülete szombaton egész napos családi napot szervez a témában, ahol színes programokkal várják az érdeklődőket. De melyek a szezonális táplálkozás egészségügyi előnyei? Erre keressük a választ.

Napközben – Kossuth Rádió – február 17., péntek 9:05

Szerkesztő: Forrai Mária

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább