Napközben: Hogyan kell jól reagálni egy vitában?

A február 15-i adás tartalmából.
 

– Hazaérkeztek a magyar mentőcsapatok Törökországból. Kutató-mentők, orvosok, önkéntesek, keresőkutyák. Mindenkinek másként volt nehéz a kintlét.

– Házasság hete – Viták és kompromisszumok nélkül nincs házasság. Ebben nem különböznek a házaspárok egymástól. De abban különbözhetnek, hogy hogyan is kezelik a konfliktusokat. Hogyan kell jól reagálni egy vitában? Melyek azok a reakciók, amelyek biztos, hogy csak elmélyítik a problémát? Meddig kell egy kapcsolatért harcolni és mi az a pont, ami után már nem érdemes megmenteni? Ezeket a kérdéseket járjuk körül.

– Jogi rovat – gyermekvállalás után milyen lehetőségek vannak a visszatérésre a munka világában?

– A Nébih felmérése szerint a fogyasztók kevesebb, mint 5%-a fogyasztana szívesen rovarokból készült ételt, több mint 70%-uk pedig határozottan elzárkózik a lehetőségtől. Mindeközben az Európai Unióban már négy olyan rovarfajta van, amely a kereskedelmi forgalomban élelmiszerként, és élelmiszer-összetevőként jelenhet meg. A rovarok fogyasztása vitatott terület, de a tudományos kutatásoknak előremutató eredményei vannak és erősen fejlődik a nemzetközi piac, illetve a gasztronómiai érdeklődés is csillapíthatatlan.

Napközben – Kossuth Rádió – február 15., szerda 9:05

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető: Bak Anita

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább