Napközben: Veszélyes tévhitek terjednek az illóolajok szájon át szedhetőségéről

A február 10-i adás tartalmából.
 

– Veszélyes tévhitek terjednek az illóolajok szájon át szedhetőségéről. Több olyan cikk is megjelent a közösségi oldalakon, amelyekben egyes gyermekorvosok ajánlják az illóolajok ezen veszélyes alkalmazását. De mi állhat ennek a hátterében? A gyógynövények és illóolajok jótékony hatása ma már megkérdőjelezhetetlen, de csak akkor, ha szakszerűen alkalmazzák őket… Hogyan-mire használjuk az illóolajokat? Mennyire hatásosak? Babák, kisgyermekek esetén egyáltalán alkalmazhatóak-e?

– Február 11-ét II. János Pál pápa kezdeményezésre még 1992-ben a Betegek Világnapjává nyilvánították. A megemlékezéssel az Egyház a háláját és elismerését kívánja kifejezni mindazoknak, akik életüket szentelték annak, hogy a betegekkel, szenvedőkkel foglalkozzanak. Továbbá a világnap célja, hogy „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését.”

– Bozsik gazda kertészeti rovata, a homoktövisről lesz szó.

– A 2000. Családbarát Hely védjegy tanúsítványát adta át a héten a Családbarát Magyarország központ. A Richter Gedeon Nyrt. volt a kitüntetett. A Családbarát Magyarország Központ egyik legfontosabb vállalása, hogy segítse az egyensúly megtalálását, megőrzését a családi élet és a munka között. De mik egy családbarát munkahely ismérvei? Miért kifizetődő a munkáltatónak, ha odafigyel arra is, hogy a munkavállalóinak a magánéletre is elegendő idejük maradjon?

Napközben – Kossuth Rádió – február 10., péntek 9:05

Szerkesztő: dr. Varga Viktória

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: pexels

Olvasson tovább