Napközben: Ritka betegségek Világnapja

A február 9-i adás tartalmából.
 

Egységes háziorvosi és sürgősségi ügyeleti rendszer
Február elsejétől az önkormányzatoktól az Országos Mentőszolgálathoz kerül át a háziorvosi ügyeleti rendszer. A cél az, hogy ne csak hatékonyabbá, hanem gyorsabbá is váljon a betegellátás. Míg eddig minden háziorvosi ügyeletet más és más melléken lehetett hívni, addig hamarosan egy egységes hívószámot vezetnek be, a 1830-at, ahol az Országos Mentőszolgálat fogadja majd a telefonokat. A hívásokat a betegek állapota alapján rangsorolják, hogy mindenki a lehető leggyorsabb és leghatékonyabb ellátást kapja.

Ritka betegségek Világnapja
Közeledik a Ritka Betegségek Világnapja-február 14-én Bajnokok a bajnokokért néven online aukciót indít a Sportért Felelős Államtitkárság, amely során sportolói relikviákat árvereznek el. A befolyt összegből a Wonderflóra Alapítványt segítik, amely tavasszal egy nemzetközi konferenciát szervez.

Vitalitás rovat: Boldog iskola
Neveljük boldogságra is a gyerekeket! Ez a Jobb Veled a Világ Alapítvány mottója. Kutatási eredmények alapján dolgozták ki a pozitív pszichológián alapuló élménypedagógiai módszertant. A program mind a tanárok, mind a gyermekek lelki jóllétével foglalkozik, sőt a szülők bevonására is lehetőséget nyújt! Jó kiegészítője lehet az óvodai vagy iskolai munkának, hiszen segítségével lehetőség nyílik arra, hogy a hagyományos tudásmegosztást és az életben szükséges személyes és szociális kompetenciák fejlesztését összhangba hozzák.

30 éves a Magyar Prokollosok Országos Egyesülete
„Mindenünk a protokoll” – jubileumi konferencia
Az elmúlt három évtizedben nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, mint a protokoll szakma rangjának megőrzését és emelését, a szakmai ismeretek továbbadását, illetve tagjaink és az egyesület munkája iránt érdeklődők folyamatos képzését, fejlesztését.

Napközben – Kossuth Rádió – február 9., csütörtök 9:05

Szerkesztő: Pilisy Csenge

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Olvasson tovább