Napközben: Miért fontos az élethosszig tartó tanulás?

A február 7-i adás tartalmából.
 

– Tizenkét héten keresztül várja a Semmelweis Egyetem az idősebb korosztály tagjait a február 6-án nyolcadik alkalommal meghirdetett ingyenes szabadelőadás-sorozatán. Az orvostudomány legújabb eredményeit és a résztvevőket érintő leggyakoribb betegségeket bemutató rendezvényre ezúttal is online lehet bekapcsolódni a Zoom programon keresztül. Tart a Széchenyi Egyetem mosonmagyaróvári karának Nyugdíjas Egyeteme is, amely évtizedes múltra tekint vissza. Miért fontos az élethosszig tartó tanulás? Mi iránt érdeklődnek az idősebb emberek? Hogyan képzik magukat? Mivel várják őket a nyugdíjas egyetemek?

– 20. alkalommal rendezik meg idén a Safer Internet Day-t szerte a világban. Ennek kapcsán a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, mint a Safer Internet Program magyarországi konzorciumvezetője, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Orczy Úti Kollégiumában internetbiztonsággal kapcsolatos programot szervez 2023. február 7-én. Az NMHH pedig a SID-re kiad(ott) egy gamer kisokost és elvégzett egy kutatást az internetes szólás- és sajtószabadsággal kapcsolatban. Mennyire ismerik a világháló felhasználói a jogaikat, kötelességeiket és a használat előnyeit, hátrányait, veszélyeit?

– Társasházi rovat Bék Ágnes társasházi jogásszal – mit kell tudnunk, ha társasházban fel szeretnénk újítani a lakásunkat, garázsunkat, egyéb helyiségünket? Mihez kell engedély és mihez nem? Tavaly változott a jogi környezet.

– Sportoló gyerekek-szülők- egyesületek(edzők) . A sportban az egyik legkényesebb terület a gyermek-szülők- egyesületek(edzők) közötti kommunikáció, a visszajelzés a gyermek teljesítményéről. Sok probléma, félreértés forrása, hogy a szülők nem kapnak pontos visszajelzés gyermekük fejlődéséről, mint, ahogy az is, hogy sokszor a a szülők tehetségesebbnek gondolják gyermekeiket, mint amilyen valójában. A gyerekekben pedig gátlást okozhat az is, hogy a szülőknek túl nagyok az elvárásai a gyermekek felé. Hogyan lehet ezeket a problémákat megoldani? A megoldás a nyílt, őszinte kommunikáció lehet. Ebben is segíthet például a Barca Academy Hungary által, a náluk sportoló gyermekek szüleinek indított, Szülők Akadémiája előadássorozat. Hogyan oldják meg ezeket a helyzeteket a klubok, egyesületek, akadémiák?

Napközben – Kossuth Rádió – február 7., kedd 9:05

Műsorvezető: Horváth Szilárd
Szerkesztő: Cseszregi Balázs

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: pexels

Videó ajánló

Olvasson tovább