Kalendárium: Ma este 6 órakor tartják a fővárosban a Zeneakadémián a Weiner Leó Országos Kamarazene-verseny döntőjét

A február 1-i adás tartalmából.
 

-Aznap délután 3 órakor és este 7 órakor is az Illatszertár megy a Veszprémi Petőfi Színházban Balázs Péter rendezésében, a délutáni előadás nemrég kezdődött el. De holnapután is ez a népszerű darab megy. László Miklós komédiája egy belvárosi butikban játszódik. Vágyak, remények, pletykák, félreértések és két idegen titokzatos szerelmi levelezése, akik egy véletlen folytán nagyon is közel kerülnek egymáshoz.

-Pár napja tartotta a Szombathelyi Mesebolt Bábszínház, Kisgömböc című bemutatóját. Író-rendező Veres András. A történet talán a legismertebb magyar népmese. Ismerik kicsik, nagyok, még kisebbek, még nagyobbak. Az életre kelt disznósajt, amely felfalna mindent és mindenkit, a bábszínpadok gyakori vendége. Szerencsére ahol veszély van, ott általában akad egy hős is, aki bátran szembeszáll a gonosszal. Mert hősökre mindig, és mindenhol szükség van… De mégis mi a célja az örökké éhes, titokzatos gömböcnek? Mi marad a világból, ha valaki nem állja időben útját? Egyszóval, nagy a tét: megmarad-e a világ? Ezekre a kérdésekre keresi a választ az előadás.

-Tőkéczki László díjat kapott a közmédiától január elején Takaró Mihály József Attila-díjas író, irodalomtörténész. A műsoráért is adott, és az ismeretterjesztésért elismeréssel a Széchenyi-díjas történész, a Duna Televízió alapító kurátora előtt tisztelegünk. Idézzük fel a Jó reggelt Magyarország korábbi interjújának egy részletét Takaró Mihállyal

-Téli tördemici találka címmel tart farsangi programot február 18-án a Tördemic Táncegyüttes. A rendezvényt a kisapáti kultúrházban tartják meg Farsang farka címmel. A csoport élen jár a pásztorkultúra és a néphagyományok hű ápolásában, főkép a népzene és a néptánc terén.

Hírek:

– Ma este 6 órakor tartják a fővárosban a Zeneakadémián a Weiner Leó Országos Kamarazene-verseny döntőjét. Közreműködik többek között Fóris Zsófia hegedűn, Forgó Boglárka gordonkán, Lescsinszky Áron zongorán, Soós Előd brácsán, és Radnóti Róza zongorán. Műsoron Brahms C-dúr zongoratriója, Sosztakovics: e-moll zongoratriója, Beethoven: c-moll vonóstriója, Weiner Leó: g-moll vonóstriója és Románca, valamint Beethoven: g-moll cselló-zongora szonátára című műve.

– Ma este 7 órakor a Győri Richter teremben koncertezik a Győri Filmharmonikus Zenekar. Vezényel Berkes Kálmán. Műsoron Csajkovszkij Rómeó és Júlia – nyitányfantáziája, Borogyintól a Poloveci táncok az Igor herceg című operából, valamint Prokofjev Rómeó és Júlia művéből, válogatás az 1. és 2. szvitből.

Kalendárium – Kossuth Rádió – február 1., szerda 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább