Napközben: Egyre gyakoribb a gyógyszerhiány Európában, jelentős áremelésre lehet számítani

A január 31-i adás tartalmából.
 

– Egyre gyakoribb a gyógyszerhiány Európában, jelentős áremelésre lehet számítani. Az antibiotikumok kérdése pár héten belül megoldódhat, a vény nélkül kapható gyógyszerek körül viszont nagy a bizonytalanság.

– Láthatatlan gyalogosok. Aki a sötétedés beálltát követően sötét tónusú ruházatban gyalogol, vagy bringázik, könnyen előfordulhat, hogy az autósok szemszögéből láthatatlan marad, illetve már csak féktávolságon belül lesz észlelhető. Valamivel, de nem sokkal jobb a helyzete annak, aki közlekedéséhez kék, vagy piros színű ruhát választ, ezért mindenki jobban teszi, ha a világosabb tónusok felé fordul. Hivatalos statisztikák szerint a motorosok és a gyalogosok a személyi sérüléses balesetek mindössze 4-4 százalékáért felelősek. De ha azt nézzük, milyen esélyei vannak egy gyalogosnak egy gázolás során a túlélésre, már máshogy értékeljük ezeket a számokat. Hogyan lehet jól látszani télen?

– Társasházi rovat: A május 31-éig megtartandó társasházi közgyűléseken 20-30, de akár 40 százalékkal is emelkedhetnek a közös költségek. Minden háznál más a forgatókönyv. Hogyan lehet kiszámolni, mennyi lesz az emelkedés? Lehet-e faragni a közös költségeken?

– A Covid-19 világjárvány a szabadidősport több szférájában is éreztette korlátozó hatását. A fitnesztermek nyitvatartását korlátozták, vagy be is zártak ezek a helyek. Az interneten meg gombamód szaporodtak az online edzést kínáló platformok. Ez azóta sincs másként. De hogyan lehet otthon jól tornázni, edzeni? Hogyan érdemes elkezdeni és mit lehet tenni, hogy a kezdeti lendület ne lankadjon 1-2 hét után?

Napközben – Kossuth Rádió – január 31., kedd 9:05

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető: Horváth Szilárd

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: Forrás: Pexels

Olvasson tovább