Napközben: Megújult a magyarorszag.hu szolgáltatási felülete

A január 24-i adás tartalmából.
 

Tanároknak, diákoknak és természetesen más érdeklődőknek nyújt új szolgáltatást a Nemzeti Levéltár, Petőfi 200 ismerősének adatait, illetve a költővel való találkozásukról, kapcsolatukról olvashatunk, kutathatunk iratokat, kapcsolati hálókat. A kutatásba mostantól mások is bekapcsolódhatnak, ugyanis bárki bővítheti információkkal a meglévő anyagot. A kezdeményezés nem csak újszerű, de a közösségi kutatások új irányát is megalapozhatja.

Minden szakember rendszeresen felhívja a figyelmet a tél közeledtével a gépjárművek gumiabroncsainak cseréjére, mivel +5 alatt a nyári gumi felkeményedik, könnyebben megcsúszik. Viszont az elmúlt időszak időjárásában gyakran volt 5 fok feletti a hőmérséklet. Melyik gumi biztonságosabb a jelenlegi időjárásban, ha naponta vagy akár egy napon belül más típusú gumit igényel az időjárás: hogy viselkedik az autó, ha téli gumit használunk és hogyan ha nyárit? Mit tegyünk ha kiszámíthatatlan az időjárás? Többen használnak-e négyévszakos gumiabroncsokat?

Megújult a Magyarország.hu szolgáltatási felülete, lassan több mint 4000 ügyben lehet eljárni. Mire használjuk elsősorban és milyen tendenciák olvashatók ki a felhasználási adatokból? Milyen szolgáltatások a legnépszerűbbek és hogy lehet eligazodni a munkafelületen? Honnan tudunk tájékozódni, hogy milyen ügyeket intézhetünk az online felületet és ki segít az ügyintézés folyamán?

Angol nyelvű ösztöndíjat hirdetett a Milestone intézet különösen rászoruló, ám kiemelkedően tehetséges diákoknak illetve ugyancsak tehetséges roma fiataloknak. Harmadik éve tart a program, az idei jelentkezési határidő márciusban zárul. Az eddigi eredményekről illetve a tehetséggondozás ebbéli lehetőségeiről beszélgetünk az intézet munkatársával és egy korábban ösztöndíjat nyert hallgatóval.

Napközben – Kossuth Rádió – január 24., kedd 9:05

Szerkesztő: Herczeg Tibor
Műsorvezető: Horváth Szilárd

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább