Vasárnapi újság: A Magyar Kultúra napja

A január 22-i adás tartalmából.
 

6.00-7.00
– A Magyar Kultúra napja. 100 évvel ezelőtti ünnepség dokumentumaira bukkantak a helyi lokálpatrióták Mátészalkán.
– Mit jelent egy közösség számára az ima-az ökumenikus imahétről
HÍREK
– Zachary Christensont, a The Spectator US. edition szerkesztőjé- a publikálás jövőjéről. (MCC rendezvényre érezik)
– Horváth József biztonságpolitikai szakértő- svéd török vita a NATO csatlakozásról + Ukrajna de facto már NATO tag az ukrán külügyminiszter szerint
– Lélektől lélekig- Köves Slomó rabbi

7.15-8.00
– Csák János kulturális és innovációs miniszter, Magyar Kultúra Napja- Az elődök hagyatékára építkezve a jövő minisztériuma lesz a kulturális és innovációs tárca. Háborús időkben, ideológiai támadások idején változik-e a feladat? Kulturális intézmények finanszírozása hogyan alakul? Támadás alatt a modellváltó egyetemek.
– Hidvéghi Balázs a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője- Átfogó és rendszerszintű korrupció kezd kibontakozni Brüsszelben. Kettős mércét alkalmaz az Európai Parlament.
– Halász János Nemzetbiztonsági bizottság alelnöke: A nemzetbiztonsági bizottság elnöke, ahogy már korábban is tette, ismét kezdeményezni fogja, hogy oldják fel a külföldi pártfinanszírozásról szóló jelentés dokumentumainak titkosítását, hiszen a benne szereplő tényekről joga van tudnia a teljes magyar nyilvánosságnak.

8.00-8.30
– Lentner Csaba közgazdász, NKE egyetemi tanára- Davos világgazdasági Fórum – a globalizáció vége?
– Modeste Schwartz, (Raoul Weiss) – Kicsoda Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum elnöke és hogyan zajlik a világ rendszerszintű átalakítása

Vasárnapi újság – Kossuth Rádió – január 22., vasárnap, 7:00

Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán
Szerkesztő: Horváth Ágnes

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Olvasson tovább