Napközben: Iskolai agresszió - A megelőzésről Győrben tartottak konferenciát

A január 18-i adás tartalmából.
 

– Iskolai agresszió – a megelőzésről Győrben tartottak konferenciát. Közben Amerikában megint fegyverrel támadt tanárára egy kisdiák. Már itthon is van kimutatás egy kérdőív alapján az iskolában megjelenő agresszióról.

– Szenzációs leletek a föld mélyén…Kiderül, hol lehet Kinizsi Pál sírja…Többszáz éves ágyút találtak az egri vár területén…ilyen és ehhez hasonló hírek fémjelzik a tavalyi évet a régészet háza táján. De vajon mi az igazán sikeres kutatás az ő számukra? A hazai legfontosabb kutatásokról beszélgetünk.

– Cukikutyák! Ruhába öltöztetett házi kedvencek, kis masnis nőstény ebek és elhízott, kanapén lustálkodó házőrzők, ne adj Isten! szánhúzók…és az őrület terjed, az interneten pedig kedvelések millióit képes begyűjteni a gazdi, aki fölveszi, az ő „cukisága” mi művelt…de mit is teszünk az ember legjobb barátjával? Vajon kutyáink élvezik a helyzetet?

– Jogi rovat:
Büdös füst gomolyog a szomszéd kéményéből télen évek óta, minket pedig allergiával, légúti betegséggel kezelnek. Ha van összefüggés, mit tehetünk? Létezik egészségügyi károsításra kártérítés? Ha igen, hogyan lehet érvényesíteni?

Napközben – Kossuth Rádió – január 18., szerda 9:05

Szerkesztő – műsorvezető: Bicsák Eszter

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább