Napközben: Több adóváltozás is lesz az idei évben, érdemes időben felkészülni

A január 16-i adás tartalmából.
 

– Több adóváltozás is lesz az idei évben, érdemes ezekre időben felkészülni. Több kedvezmény lép életbe, amiket a megfelelő adatok benyújtása után már az első hónaptól igénybe lehet venni. A NAV szóvivőjével, Kiss Péter Andrással beszéljük át az aktuális változásokat illetve a közelgő határidőkre hívjuk fel a figyelmet.

– Anya-lánya programként meghitten, közösen készülhetnek fel a család tagjai, elsősorban az anyák és lányaik a a nőiesség kibontakozására, a testi-lelki változásokra. Dulácska Csilla 15 éve tart felkészítő programokat, most lányával közösen vonják ben az érintett jelentkezőket azon helyzetek megbeszélésébe, amiken egy növekvő tinédzser és ezt támogatva édesanyja átmegy. A program során nem csak a jellemző helyzeteket beszélik át, hanem a felmerülő kérdésekre is válaszolnak, hiszen a kérdés-felelet indította megbeszélések természetes közege elengedhetetlen a bizalmas kapcsolatokhoz.

– Akadálymentes rovat: Vasárnap vetítenek egy filmet a Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete tagjai segítségével, megmutatva, hogy a testi korlátok nem állíthatnak akadályt a teljes lelki élethez. A film alkotóival Nagy Bálint beszélget, telefonon pedig Ungvári Mihályné Györgyi az egyesület vezetője kapcsolódik be az adásba.

Úgy tűnik, szemléletváltás következik be a fejfájás kezelésében, eddig a hangsúly a tünetek enyhítésén volt, most egyre több megközelítés keresi az okokat, más betegségeket kapcsolva a fejfájáshoz. Hagyományosan a fejfájások tüneti és megelőző kezelése eddig nem oki, hanem tapasztalati alapon történt. Kevés szerep jutott az olyan kérdéseknek, hogy a fejfájás valójában mennyire kóros folyamat, pontosan mitől alakul ki a fájdalom, és mi a jelentősége a migrén súlyos, kísérő tüneteinek? A sorozat első részében a pszichoszomatikus kiváltó okokról beszélgettünk, most egy új felfedezés alkalmazási lehetőségeiről beszélgetünk a stúdióban. A módszer eredményesen használja az emésztési rendszer működését illetve zavarait a gyógyításban.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth Rádió – január 16., hétfő 9:05

Szerkesztő – műsorvezető: Herczeg Tibor

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Olvasson tovább