Napközben: Még egy hónapig gondolkodhatnak azok, akik tovább szeretnének tanulni

A január 13-i adás tartalmából.
 

– Január elejétől hatályba lépett a módosított Munka Törvénykönyve, amely számos változást és újdonságot tartalmaz, köztük a szülői szabadságot. Mit jelent ez, és melyek a legfontosabb változások, mire figyeljenek a munkáltatók és a munkavállalók?

– Műszaki pálya? Bölcsész szak? Vagy éppen agrárterület? Merre tovább? Még egy hónapig gondolkodhatnak azok, akik tovább szeretnének tanulni, hogy melyik felsőoktatási intézménybe és milyen szakra jelentkezzenek. Adásunkkal egy időben január 12-e és 14-e között rendezik meg az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást Budapesten. Milyen a felősoktatási képzési paletta? Milyen újdonságokkal találkozhatnak a továbbtanulni szándékozók? Milyen változásokra készüljenek az idén felvételizők?

– Bozsik gazda rovatában válaszolunk hallgatóink kérdéseire, emellett pedig a zsályáról és a kakukkfűről, valamint azok hatásairól tudhatnak meg többet.

– Elindult az ’Év irodája’ verseny közönség szavazása. Az Év Irodája versenyt már 13-ik éve szervezik meg ahol a legújabb irodákat, épületeket és legjobb tervezőket díjazza a szakmai zsűri. 2022-es versenyre összesen 204 pályázat érkezett. Milyen a 21. században egy jó iroda? Hogyan tudja segíteni vagy éppen gátolni az irodai közeg a munkavégzés hatékonyságát?

Napközben – Kossuth Rádió – január 13., péntek 9:05

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Süveges Gergő

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: pexels

Olvasson tovább