Napközben: Újévi fogadalmak

A január 9-i adás tartalmából.
 

Az újévi fogadalmak között az életmódváltás mellett gyakran elhangzik a „jobban beosztom a pénzem” fogadalom is. Talán soha nem volt még annyira fontos, mint most, hogy jobban vagy éppen életünkben először pénzügyileg is megtervezzük az előttünk álló évet. De hogyan fogjunk hozzá? Kevés pénzzel hogyan sáfárkodjunk? Hogyan lehet egy egész évet anyagilag megtervezni és mivel tudunk spórolni?

Ijesztő állapotban van az egyetemisták mentális állapota. Egy nemzetközi szinten is egyedülállóan nagy mintás kutatásból kiderült, hogy sok az egyetem és emellett a munka elvárásainak egyszerre megfelelni kényszerülő, túlterhelt hallgató. Magas a depressziós és az öngyilkossági krízisben lévő egyetemisták száma. A covid járvány pedig csak nehezítette a diákok életét.

Idén véget érhet az ingatlanpiac szárnyalása? Fordulatos évet zárt 2022-ben az ingatlanpiac tavaly. Jól indult az év, ám a kereslet több mint 30 százalékkal esett vissza éves összevetésben. 2023-ban a vevők kerülhetnek helyzetbe. A mostani kilátások alapján 2023-ban 10-15 százalékkal kevesebb adásvételre kerülhet sor az idei évhez képest, ami miatt további drágulás nem valószínűsíthető.

Napközben – Kossuth Rádió – január 9., hétfő 9:05

Szerkesztő: Papp-Nánási Gabriella

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: Pexels

Olvasson tovább