Napközben: Csak ősszel nagyjából másfélszeresére ugrott a tűzifa és többi szilárd tüzelőanyag piaci ára

A január 4-i adás tartalmából.
 

Hogyan alakult Magyarország népessége 2022-ben? Mennyi gyermek született? Az ENSZ 2022-es előrejelzése alapján a század végére a teljes magyar népesség a legvalószínűbb forgatókönyv szerint akár közel hárommillió fővel is csökkenhet. Az okok közül kiemelkedik a meddőség is: hazánkban minden 5.párkapcsolat meddő. A fókusz egyre inkább terelődik a férfiakra is, hiszen a meddő párok felénél a férfi a terméketlen.

Az önismeret egy aktív, önmegfigyelő, tudatos, élethosszig tartó folyamat. A Mélylevegő projekt önismereti munkafüzetet adott ki. Ismerjük-e magunkat eléggé? Mik okozhatnak torzítást az ön percepcióban? Hogyan fejleszthető az önismeret?

Jogi rovat – rokontartás

Csak ősszel nagyjából másfélszeresére ugrott a tűzifa és többi szilárd tüzelőanyag piaci ára. Ez főként a szegényebbeket sújtotta, hiszen így a téli tüzelés jóval nagyobb költséget jelent. Több szervezet is igyekszik segíteni tűzifával azokat, akik legjobban rászorulnak. Bemutatjuk őket. De megnézzük azt is, hogy működik a gyakorlatban az országos hatósági áras tűzifa program.

Napközben – Kossuth Rádió – január 4., szerda 9:05

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető: Bak Anita

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: pexels

Olvasson tovább