Napközben: Introvertáltak világnapja

A január 2-i adás tartalmából.
 

Introvertáltak világnapja
Félénkek, nem szeretik az embereket, a társaságot, magányosak, nincs önbizalmuk, nincsenek barátaik, vagy akár párkapcsolatuk – számos tévhitet ragasztanak még mindig az introvertált, vagyis a befelé forduló emberekre. 2011 óta január 2-a az introvertáltak világnapja – de mi is a jellemző rájuk, és milyen tévhitekkel lenne jó végleg leszámolni? Erről beszélgetünk szakértőinkkel.

Élelmiszerpazarlás csökkentése
Vége az év végi ünnepeknek, a nagy családi lakomáknak – de mi minden maradt a hűtőben? Ilyenkor számos háztartásra jellemző, hogy az ünnepi fogások maradékai felhalmozódnak, és legtöbbjük sajnos végül a szemétben végzi. Hogyan varázsolhatjuk új étellé a maradékokat, hogy csökkentsük a pazarlást? Erről osztunk meg hasznos tippeket.

Akadálymentesen rovat
Régóta tudjuk, hogy Petőfi mindenkié. Ritmikáját szereti a kisgyerek, olvashatóságát értékeli a diák és a felnőtt. A János vitéz mostantól könnyen érthető kommunikációs kiadvány formájában közel kerülhet az értelmileg akadályozott diákokhoz is.

Hogyan gyógyít a zeneterápia?
A zene ellazít, segít kapcsolódni az érzelmeinkhez, önmagunkhoz, sőt, esetenként gyógyít is. A zene nagyjából egyidős az emberiséggel, talán nincs senki a világon, aki ne szeretné valamilyen formában. De pontosan hogyan hat ránk, az idegrendszerünkre, és hogyan használhatjuk gyógyulásra? Hogyan működik a zeneterápia?

Napközben – Kossuth Rádió – január 2., hétfő 9:05

Szerkesztő: Forrai Mária

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: Forrás: Unsplash

Olvasson tovább