Szombat reggel: A Duna TV karácsonykor ismét műsorára tűzi az 1977-ben készült Abigél c. filmsorozatot

A december 24-i adás tartalmából.

A Duna TV karácsonykor ismét műsorára tűzi az 1977-ben készült Abigél c. filmsorozatot.
Adventi koncertkörútján három magyarországi települést is felkeresett a múlt héten az idén negyven éves Szentegyházi gyermekkórus.
Eleink nem állítottak karácsonyfát a bőség az ünnepi abrosszal terített és ételekkel teli abroszra került ami az éjféli mise után szentelménnyé vált aki ezekből “csipegetett”, maga is áldásban részesült.
Vakvilág. vak és látássérült embereket is szívesen fogadnak Európa legszebb adventi vásárába a Bazilika előtt.
– Kapcsoljuk Rómát
Túrázzunk. Szenteste a cseppkőbarlangban.
A 19.század végén 17 különböző ízű szaloncukor receptet jegyeztek fel, azóta szinte megszámlálhatatlan, hány íz közül választhatunk. Bár a szaloncukor hivatalosan nem hungarikum, de azt elsőként magyar cukrászok készítették.
Adni jó. Ezért gondolta, úgy egy hosszúhetényi család, hogy karácsonyi fényekbe öltöztette otthonát , hogy abban bárki gyönyörködhessen, egy picit felszabaduljon az ünnep előtti rohanásban. Több kilométernyi vezeték százezer izzó díszíti a házat és a kertet.
Legenda vagy valóság? Láthatták-e a napkeleti bölcsek a betlehemi csillagot? A különleges égi jelenség meghatározott időközönként a újból feltűnhet az égen.
Jézus születésének minden évben visszatérő csodájára készülnek Betlehemben
Új ruhát kapott karácsonyra a mátraverebélyi nemzeti kegyhely csodatételeiről híres Szűz Mária szobra. Egy hónap alatt napi 8-10 órás nagy gondosságot és precizitást igénylő munkával készült el a Szűzanya, és a kezében lévő kis Jézus egyedi a liturgia színének megfelelő öltözete.
Vándorbölcsőt készített a Pécsi Székesegyház Nagycsaládosok Egyesülete. Az a család kapja meg és használhatja család használhat ahová éppen újszülött érkezett. De felelevenítettek egy régi szép hagyományt is a „komatálat” . Az egyesület tagjai hat héten keresztül minden nap étellel látják el az újszülött családját, hogy az anyukának legyen ideje a babával törődni.

Szombat reggel – Kossuth Rádió – december 24., szombat,  6:00

Szerkesztő – műsorvezető: Gungl László

IDE KATTINTVA visszahallgathatja a mai, és a korábbi adásainkat is egyaránt>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább