Minden időben: Meghitt ünnep a háború árnyékában

A december 21-i adás tartalmából.
 

– Állandó félelemben készülnek a karácsonyra, akik a háborúval sújtotta Ukrajnában élnek. A lassan egy éve tartó orosz-ukrán konfliktus miatt családok százezrei töltik szétszakítva az ünnepet. Kárpátalján szűnni nem akaró riadók és rendszeres áramkimaradások okoznak nehézségeket. „A sötétben is rátalálhatunk a karácsonyi csodára, de ehhez az kell, hogy a lényegre koncentráljunk” – mondja a kárpátaljai magyar reformátusok nyugalmazott püspöke, aki szerint addig esély sincs a békére, amíg az ember nem találja meg újra a Jézushoz vezető utat. Horkay László szerint Isten tervét kétezer évvel ezelőtt sem akadályozták meg a körülmények, így a mostani, gondterhelt időkben is lehet meghitt ünnepünk.

– Műsorunkban Szegedre, egy nyolcgyermekes református családba látogatunk el. Földesi András jogász és Földesiné Kertész Ilona tanár, illusztrátor tizennyolc éve házasok. Meglehetősen mozgalmasan telnek náluk a ünnepek: imádkoznak, énekelnek és mézeskalácsot sütnek. Szenteste az édesapa Jézus születésének történetét olvassa fel, miközben a többiek körbeállják a karácsonyfát.

– Csákvári Dániel, a Müncheni Magyar Nyelvű Református Gyülekezet lelkipásztorának ige gondolatait hallhatják.

Tartsanak velünk szerdán délután fél 2-től a Kossuth Rádió hullámhosszán! Várja Önöket a felelős szerkesztő Fekete Zsuzsa és a szerkesztő-műsorvezető Kojsza Péter.

Minden időben – Kossuth Rádió – december 21., szerda 13:30

Szerkesztő: Fekete Zsuzsa
Műsorvezető: Kojsza Péter

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább