Napközben: Nemrég adták át az Emberarcú Egészségért díjat

A december 20-i adás tartalmából.
 

– Nemrég adták át az Emberarcú Egészségért Díjat olyan egészségügyben dolgozóknak, akik arra törekszenek, hogy a betegek elfelejtsék az állapotukat, miközben a kezelésre várnak, vagy épp megkapják azt.
A két egyéni kategóriás díjazottal beszélgetünk, dr. Fröhlich Georgina fizikus a stúdióban lesz vendégünk, dr. Orbán Zoltán aneszteziológus főorvossal Pilisy Csenge készített riportot.

– A hideg időben sokaknál felerősödik a köhögés. Mindez legtöbbször nem betegség jele, azonban ha több tünet együtt jelentkezik – pl. fáradtság, köhögés, légszomj – érdemes kivizsgáltatni magunkat. Elkészült a novemberi tüdőrákról szóló kampány összesítése, vendégeinkkel a tüdőgyógyászat új lehetőségeiről és a prevenció módszereiről beszélgetünk.

– Társasház rovat

– A nevelőszülők helyzetéről készült egyedülálló, hiánypótló kutatás, ezt bontjuk ki és a nevelőszülői hivatásról beszélgetünk vendégünkkel. A Szent Ágota gyermekvédelmi Szolgáltató Módszertani Intézménye és az ÁGOTA Alapítvány szakmai munkacsoportja a nevelőszülők életkorát, motivációit, nehézségeiket vette górcső alá. Az egyik legfontosabb tanulsága a reprezentatív kutatásnak az volt, hogy egyre idősebb korban vállalnak nevelő szülői hivatást.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – december 20., kedd  9:05

Szerkesztő- műsorvezető: Herczeg Tibor

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Forrás: Pexels

Olvasson tovább