Napközben: Közel egymilliárdra teszik azoknak a fiataloknak a számát, akik veszélyeztetik a saját hallásukat a fülhallgatók használatával

A december 13-i adás tartalmából.
 

A lipicai lótenyésztés felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökségének listájára, ennek kapcsán beszélgetünk dr. Pataki Balázs szakíróval, a Magyar Lipicai Lótenyésztők Országos egyesülete vezetőségi tagjával arról, hogy mit jelent a gazdaság számára a megfelelő génállomány, milyen állattenyésztési jellemzőket fontos megőrizni és mit képviselnek a magyar lófajták.

Közel egymilliárdra teszik azoknak a fiataloknak a számát, akik veszélyeztetik a saját hallásukat a fülhallgatók használatával. Sok éve rendszeresen beszélünk a problémáról, ám nem csökken, hanem növekszik a fület ért káros hatások száma. A felvilágosítási kampányok rosszak, vagy ennyire erősek a gyártó cégek marketingkampányai? Mit tapasztalnak a fülorvosok?

Társasház rovat – a téli kazáncseréről

Újra nagy sikerrel fut Várnagy Andrea zongoraművész börtönmissziója, melynek során az ország bűntetésvégrehajtási intézményeit keresi fel, s ott zenekarokat, énekkarokat alakítanak, saját dalokat szereznek, ezzel is segítve a bezártság éveit, illetve csökkentve a társadalomtó, jótól, széptől való elidegenedést.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – december 13., kedd 9:05

Műsorvezető Süveges Gergő
szerkesztő: Herczeg Tibor

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább