Felfedező a gazdaságról: Növekvő légi áru szállítás

A december 9-i adás tartalmából.
 

Kedden a kormány eltörölte a benzin ársapkát, mert nem lehetett tartani a 480 forintos literenkénti árat, részben az az importhiány, részben a megnövekedett fogyasztás miatt. A kormányfő arról is beszélt, hogy az üzemanyag-árstop eltörléséből fakadó Mol-profitnövekedést az állam elvonja, és a rezsivédelmi alapba irányítja. Németh Dávidot, a K and H Bank vezető elemzőjét a várható hatásokról kérdeztük.
A napraforgó jobban tűri az extrém körülményeket, bár az aszály miatt messze nem olyan termésátlagot hozott, mint amilyet hozhatott volna. Itthoni termőterülete is 700ezer hektárra nőtt, ami új rekordnak számít. A napraforgó igazi sikernövénye lehet az aszályos időszakokat megélő hazai mezőgazdaságnak? A válasz a szakemberektől és Bicsák Esztertől.

A magyar légi áru szállításban bevált az a stratégia, hogy Budapest regionális elosztó központ legyen . A fejlesztések révén a Budapest Airport Cargo üzletága – ellentétben az európai trenddel – röviddel a covid után újra bővíteni tudta a hozott és vitt árumennyiséget. A BUDCARGO az év legjobb Cargo díjat is kiérdemelte. Kossuth Józsefet, a BP Airport Cargo üzletágának igazgatóját kérdeztük.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Felfedező – a gazdaságról – Kossuth Rádió – december 9., péntek, 14:34

Szerkesztő-műsorvezető: Szentgáli Edit

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Forrás: Unsplash

Videó ajánló

Olvasson tovább