Kalendárium: December 7-én ünnepli 71. születésnapját Pitti Katalin, Liszt Ferenc - díjas operaénekes

A december 6-i adás tartalmából.
 

– Koncertezik, tanít, gyakorol, lemezeket készít és közönségtalálkozókra is jár Pitti Katalin Liszt Ferenc – díjas operaénekes, Kiváló és Érdemes művész, aki holnap ( dec.7.) ünnepli 71. születésnapját. Még ezen a jeles napon is dolgozik, hiszen úgy tartja, a feladatoktól csak erősödik az ember. Holnap Debrecenben, december 18.-án pedig a főváros 14.kerületében, a Hermina kápolnában ad koncertet, melyek bevételét az adománygyűjtő akcióban a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége javára ajánlotta fel.

– Szakonyi Noémi Veronika a nyílt örökbefogadás témáját feldolgozó Hat hét című drámája nyerte meg Tallinnban a Black Nights Filmfesztivál ifjúsági nagydíját.

– Budapesti Central Kávéház Verskarácsonyfa rendezvényével csatlakozik a közmédia Jónak Lenni Jó kampányához

– Különleges koncertekkel készül a decemberre, a karácsonyi várakozásra a fővárosi Liszt Café, melynek egyik progamjaként, New-York-i mintára intim közelségben, pár méterre énekelnek a művészek a vendégektől.

Hírek:

– A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara ad ma este fél nyolctól koncertet a Zeneakadémia Nagytermében

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Kalendárium – Kossuth Rádió – december 6., kedd 15:32

Szerkesztő: Márta Renátó

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Budapest, 2020. november 7. A Magyar Állami Operaház örökös tagjává választott Pitti Katalin operaénekes a magyar opera napján az Operaházban tartott rövid ünnepségen és díjátadón 2020. november 7-én. MTI/Kovács Tamás

Olvasson tovább