Napközben: Hétfőn kezdődik az állatvédelmi témahét az óvodákban, iskolákban

A december 5-i adás tartalmából.
 

Hétfőn kezdődik az állatvédelmi témahét az óvodákban, iskolákban és számos más intézmény is- például állatkertek- csatlakozott az eseményhez. Az egyedülálló kezdeményezés célja a gyerekek és a pedagógusok szemléletformálása. Az online tanórák és különböző programok nagy hangsúlyt fektetnek az állatokkal való helyes bánásmódra és a fenntartható állatvédelemre.

December 5-e az önkéntesek nemzetközi napja. 20 évvel ezelőtt, amikor az Önkéntes Központ Alapítvány megalakult, azzal a céllal jött létre, hogy terjessze az önkéntesség eszméjét és minél több embert biztasson arra, hogy önkéntesnek lenni jó. Az elmúlt évek, hónapok eseményei (covid, orosz-ukrán háború ) rávilágítottak arra, hogy mennyire fontos az önkéntesek munkája. Kik a leginkább nyitottak az önkéntes munkára? Melyik területen van leginkább szükség önkéntesekre? Mi a motivációja az önkénteseknek?

Kevesebbet és rosszabbul alszunk a covid óta, ez derült ki egy felmérésből. A tavalyi évhez viszonyítva kiemelkedő a nők és az idősek alvás állapotának a romlása: a kívánatos 8 óra helyett 7-7,5 órára csökkent az átlag alvásidő. Mi befolyásolja az alvásunkat? Mennyi alvásra lenne szükségünk?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – december 5., hétfő 9:05

Szerkesztő: Papp-Nánási Gabriella

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább