Szombat reggel: A Batthány Strattmann Szemészeti Alapítvány is támogatja a közmédia jótékonysági akcióját

A december 3-i adás tartalmából.
 

– A Batthány Strattmann Szemészeti Alapítvány is támogatja a közmédia jótékonysági akcióját.
Bemutatjuk azt a két gyermekét nevelő kerekesszékben élő vak édesanyát, aki a munka mellett megtanult morzézni és tette le a rádióamatőr vizsgát. Mint mondja a munka nagyon fontos számára, főleg mert láókkal dolgozhat együtt és értelmes , hasznos feladatot végezhet.

– Túrázzunk. Az „igazi” mikulásnál járt a Lappföldön Juhász Árpád

– Kitört a fociláz Amerikában

– Nemzetközi hírek. Döntöttek az új szellemi örökségekről

– Magyarországon elsőként a szigetvári Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola kapta meg az Allergia Képzett Iskola címet. A kezdeményezés célja, hogy az országban mindenütt felkészült pedagógusok garantálják az ételallergiás gyermekek biztonságát súlyos reakció esetén annak ellátásával.

– Dokumentumfilm készült arról, hogy miként indították el tizenéves diákok a nyolcvanas években a magyarországi otthoni számítástechnikai forradalmat a nyugatról illegálisan bejuttatott videójátékokkal, és hogyan alakult ki ebből idehaza a számítógépes művészeti szubkultúra.

– A Syrius együttes, a táncházmozgalom, az Egyetemi Színpad, az organikus építészet és az avantgarde képzőművészet felvirágzása jellemezte az 1968 és 75 közötti időszakot Magyarországon. Ennek relikviáiból nyílt kiállítás a Szombathelyi Képtárban Megtört progresszió címmel. Ezek az évek a mai fiatalok előtt ismeretlenek sőt úgy gondolják, hogy akkor nagyon jó lehetett az élet itt. Ezért is tartanak számukra múzeumpedagógiai foglalkozásokat.

– Virtuális kiállításon ismerhetik meg az általános iskolások Baranya épített és természeti értékeit. VR szemüvegek segítségével mutatják be a megye 50 oktatási intézményében az egyedülálló programot.

– A „Professzor” : a héten mutatták be az nemzetközi hírű orvosprofesszor Romhányi György életét feldolgozó monodrámát.

– Játékkiállítás nyílt december elsején a budapesti Flippermúzeumban. Az érdeklődők az elmúlt évtizedek legendás mostanra elfeledett videójátékait ismerhetik meg és próbálhatják ki.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Szombat reggel – Kossuth Rádió – december 3., szombat,  6:00

Szerkesztő – műsorvezető: Gungl László

Vissza a műsor oldalára>>>

Olvasson tovább