Kalendárium: A Gödöllői Királyi Kastélyban igazi ünnepi hangulat fogadja az érdeklődőket szombaton és vasárnap

A december 5-i adás tartalmából.
 

– A Gödöllői Királyi Kastélyban már több mint két évtizedes hagyománya van az adventi rendezvénysorozatnak. Hazánk egyik legszebb épületében és parkjában igazi ünnepi hangulat fogadja az érdeklődőket szombaton és vasárnap, valamint a jövő hét végén. Idén is sokféle programmal, színházi bemutatókkal, komoly -és könnyűzenei koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal készülnek a szervezők – Erzsébet királyné, Sissi decemberi születésnapjára és a korabeli karácsonyokra is emlékezve.

– Megkezdődött az Advent Óbudán című rendezvénysorozat is. Az idei mottó: Együtt érték az ünnep. Budapest egyik legnagyobb kerületében a szervezők idén is garantálják az ünnepi hangulatot a díszbe öltözött Fő térrel kézműves és gasztro vásárral, és a Békásmegyeri Piac Közösségi terével, valamint az ezen a két helyszínen működtetett ingyenes jégpályával.

– A Veszprémi Petőfi Színházban javában tartanak a teátrumban a közelgő bemutató előtt Ábrahám Pál – Földes Imre – Harmath Imre: Viktória című nagyoperettjének próbái. Bemutató: december 16-án.

-Bach Bridges Fesztivált tartanak Egerben holnaptól három napon át az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem szervezésében. A 19 órától kezdődő koncertsorozat ingyenes, és a Líceum Kápolnában rendezik meg. A hagyományoknak megfelelően a koncerteket Szabó Csaba zsoltárai vezetnek fel, a 18. századi Erdélyi Magyar Harmóniás Énekekkel.

Hírek:

– Immár hagyományos karácsonyfadíszítésre hív holnap délután 4 órára a Veszprémi Petőfi Színház. A neves teátrum minden évben a veszprémi lakosokkal és nézőinkkel együtt díszítik fel a Veszprémi Petőfi Színház előtti téren felállított Karácsonyfát, amely most holnapra, december 6-án 16 órára esik. A programon zenés műsorral, ünnepi, karácsonyi hangulattal, ínycsiklandó forraltborral és punccsal várják a segítőket. Arra bíztatják az érdeklődőket, hogy ha van olyan díszük, mellyel szívesen feltennének a fára, vigyék el magukkal.

– Még mindig összesen valamivel több mint 1 milliárd forintnyi pályázati keretösszeg áll rendelkezésre a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program negyedik negyedévében. A támogatások konferenciaszervezésre, járásközponti kiemelt rendezvényekre, kulturális eseményekre és utcaképfejlesztési tervek megvalósítására fordítható.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Kalendárium – Kossuth Rádió – december 5., hétfő 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: A Gödöllői Királyi Kastély főbejárata. Az Országgyűlés 2011 novemberében elfogadott, a kulturális örökség védelméről szóló törvénymódosítása értelmében a Gödöllői Királyi Kastély is felkerült a történelmi emlékhelyek listájára. MTI Fotó: Földi Imre

Olvasson tovább