Napközben: December 1. a magyar rádiózás napja

A december 1-i adás tartalmából.
 

– December 1. a magyar rádiózás napja, így különleges műsorral készül a Napközben. Ellátogatunk a Solti Adótoronyhoz, ahonnan utoljára 45 éve jelentkezett a Kossuth Rádió, mégpedig az ünnepélyes átadáson. Megmutatjuk, hogyan sugározza a Kossuth Rádió műsorait az országhatárokon túlra is a solti torony és bemutatjuk azokat, akik a helyszínen dolgoznak mindezért és folyton hallgatják a rádiót.

– A rendhagyó Napközben folytatódik, ugyanis ellátogatunk Diósdra is, a Rádió-és Televíziómúzeumba, ahol a Magyar Rádió 97. születésnapjára emlékeznek. Ezen a napon koszorúzási ünnepség lesz dr. Békésy György Nobel-díjas tudós és postamérnök emlékoszlopánál a múzeum emlékparkjában.

– Az adás ideje alatt rádióamatőr vizsgák is zajlanak, ezért beszélünk arról is, hogy együttműködési megállapodást kötött az NMHH és a Magyar Rádióamatőr Szövetség. Miért támogatja az NMHH a rádióamatőr képzést? Mekkora táborról van szó? Mit is jelent rádióamatőrnek lenni?

– Vitalitás rovat: A jótékony hatással rendelkező fűszernövények minden család konyhájában ott lapulnak, de számos háztartás nem méri fel azok valós, szervezetre gyakorolt pozitív hatásainak értékét. Pedig igazi természetes patika rejlik a fűszeresdobozban.

– Tud, akar, lehet. Ez a 3 tényező fontos egyéni szinten ahhoz, hogy a dolgok jól működjenek – ezt vallja egy japán módszer. A Kaizen elnevezésű, a hatékonyság javításában szerepet játszó és az élet több területén, így például az oktatásban is jól használható japán módszer eddigi eredményeit és alkalmazási lehetőségeit mutatta be a napokban közös rendezvényén a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár, valamint a Kaizen Institute Hungary. Hogyan lehet folyamatosan fejlődni egy cégen, vagy akár egy oktatási intézményen belül?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – december 1., csütörtök 9:05

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: MTI Fotó: Friedmann Endre

Videó ajánló

Olvasson tovább