Kalendárium: Javában tart a közmédia hagyományos, Jónak lenni jó akciója

A november 24-i adás tartalmából.
 

– Pár napja mutatták be a fővárosi Turay Ida Színházban Dan Goggin, Apácák című darabját. A zenés vígjáték főszerepében többi között Pápai Erika és Fehér Adrienn. Sok nevetés, tánc, és zene, miszerint a hobokeni nővéreknek pénzre van szükségük, ezért jótékonysági előadást rendeznek, ám ám ez kicsit másképp sikerül, mint azt a zárdát vezető apáca elképzelte…
– Javában tart a közmédia hagyományos, Jónak lenni jó akciója, immár 11. alkalommal. Idén a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét támogatja a karitatív műsor. Segíteni 500 forinttal a 13600-as telefonszám hívásával és a 96-os azonosító megadásával, illetve SMS-ben a 96-os szám elküldésével a 13600-as telefonszámon lehet. V. Szabó Noémi festőművész egyik alkotását ajánlotta fel. – Aki ismeri Balatonalmádit, elég, ha csak a régi, gyönyörű villák vagy templomok között sétálva felfedezi a város épített örökségét, de mindez csak a jéghegy csúcsa. Elképesztő mennyiségű kultúrtörténeti kincset rejt még a helység, amit érdemes szintén felfedezni.

– Bordó krizantém címmel lesz holnap elődaás a Hegyvidéki Kulturális Szalonban. Közreműködik többi között Berta Alexandra népzenész, népdalénekes, Kacsó Hanga Borbála népdalénekes, Kollár-Apró Anna népzenész, népdalénekes.

Hírek:

– A MÁV Szimfonikus Zenekara koncertezik ma este a Zeneakadémián, vezényel Farkas Róbert, közreműködik Cyprien Katsaris zongorán. Műsoron Beethoven: Athén romjai, Liszt: Fantázia Beethoven Athén romjainak témáira, Schubert–Liszt: Wanderer-fantázia, valamint Schubert: C-dúr szimfóniája.
– Szombaton koncertet ad Felsőörsön a Snétberger Zenei Tehetségközpontban Szalóki Ági és zenekara. A főképp gyermekeknek szóló rendezvény délután 4 órakor kezdődik majd. Mindez a Veszprém 2023 (húszhusznhárom) Európa Kulturális Fővárosa projekt Pajta Programjának támogatásával jön létre. Az esemény ingyenesen látogatható. Holnap, pénteken pedig Könyvek, műhelyek, mesterségek címmel lesz program a községházán, ahol Fejes Olivér borász beszél majd a Balaton-felvidék borkultúrájáról. A belépés itt is ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Kalendárium – Kossuth Rádió – november 24., csütörtök 15:32

Szerkesztő:  Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább