Vasárnapi újság: Családvédelmi konferencia

A november 20-i adás tartalmából.
 

6.00-7.00
– Orosz Örs, L. Simon László – Szoborsorsaink című kötet ünnepélyes bemutatója a Nemzeti Múzeumban.- Nyitrai vasturul, Fekete-hegyi Tompa Mihály szobor és Mátyás király sajógömöri szobra – olyan alkotások, amelyeket az elmúlt években restauráltak és helyreállítottak felvidéken.
– Fülöp Tibor alapító, Székely Tibor hagyományőrző – 30 éves a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség
– Az „1242 – A Nyugat kapujában” az első angol-ausztrál-mongol-magyar történelmi filmkoprodukció. (Batu kán, a világhódító Dzsingisz unokája, a keleti sztyeppék kegyelmet nem ismerő ura seregeivel Esztergom falai alá ér)
– Családvédelmi konferencia. Az eseményt 2020-ban, a Trump-Pence adminisztráció kezdeményezésére elfogadott „Geneva Consensus” egyezmény évfordulóján tartják, amelyhez 32 ország csatlakozott. Az egyik szervező Valerie Huber mellett interjút ad a brazil családügyi államtitkár
– Lélektől – Kiss- Rigó László püspök

7.15.- 8.00
– Kocsis Máté, Fidesz frakcióvezetője – Megtették első jelentésüket a magyar titkosszolgálatok vezetői a baloldali pártok külföldi finanszírozásával kapcsolatban a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén.
– Palóc André a Századvég vezető elemzője: A magyarok elutasítják a hazai belpolitikába avatkozást az Egyesült Államok részéről az intézet legfrissebb kutatása szerint.
– ifj. Lomnici Zoltán- Mit is jelent a NATO 4. illeteve 5. cikkelye, és mikor lép életbe?
– Horváth József biztonságpolitikai szakértő – Mire engednek következtetni a nagyhatalmak nyilatkozatai a keddi rakétaincidens után? Van-e lehetőség most békekötésre? Aktuális helyzet a frontokon.
– Amerikai reakciók a rakétaincidens után. Fordulat várható?

8.00-8.30
– MCC brüsszeli központjának megnyitójáról. A Mathias Corvinus Collegium diákjainak az EU fővárosában való továbbképzését szolgálja, valamint Európa jövőjéről folytatott kutatásokat és vitákat is indít a tehetséggondozó intézmény brüsszeli központja.
– Prof. Dr. Heinz Theisen politológus – Miért kell Európának önmagát korlátoznia? Megtarthatná-e pozícióját az egymással versengő szuperhatalmak, Oroszország, Kína és az USA mellett? Milyen politikusokkal lehet elérni, hogy a kontinens visszanyerje régi erejét?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Vasárnapi újság – Kossuth Rádió – november 20., vasárnap, 6:00

Műsorvezető: Nagy Katalin
Szerkesztő: Horváth Ágnes

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább