Kalendárium: November 18.-án kezdődik a Virtuózok V4plusz komolyzenei tehetségkutató műsor új évada a Dunán

A november 18-i adás tartalmából.
 

– November 18.-án kezdődik a Virtuózok V4plusz komolyzenei tehetségkutató műsor új évada a Dunán. A Visegrádi Négyek országaiban – Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában és Csehországban, valamint Szlovéniában adásba kerülő műsor oktatási program célja, hogy ne csak a résztvevő országok klasszikus zenei sokszínűségét, hanem a határokon átívelő közös közép- és kelet-európai kultúránkat is népszerűsítse.

– Újra régi pompájukban díszítik a 150 éves Képzőművészeti Egyetem falait a frissen restaruált Lotz-freskók. A Szurcsik József Munkácsy-díjas képzőművész és Bojtos Anikó művészettörténész által vezetett épület- és műteremsétával készül az idén jubiláló intézmény.

– A 20. század egyik legkiválóbb lengyel írója és publicistája, a 120 éve született Józef Mackiewicz életművének bemutatója a budapesti Lengyel Intézetben.

– A Jónak lenni jó kampánynak szánt felajánlásáról készülő interjú Leslie Mándokival

Hírek:

– Aznap indul az Országos Rajzfilmünnep, melyet immáron kilencedik alkalommal rendeznek meg: az idei rendezvénysorozat fókuszát Jankovics Marcell és a 65 éve alapított Pannónia Filmstúdió munkássága adja

– A Zeneakadémia kamarazenei fesztiváljának második koncertestjét tartják az intézményben, a Solti György Kamarateremben, aznap este hét órakor

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Kalendárium – Kossuth Rádió – november 18., péntek 15:32

Szerkesztő:  Márta Renátó

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább