Napközben: Egy program, melynek kiemelt területe a fiatalkorúakat veszélyeztető internetes zaklatások

A november 15-i adás tartalmából.
 

Egyre gyakoribb, hogy ismert személyek nevével visszaélve próbálnak gyógyszert, gyógyhatású terméket vagy valamilyen szert értékesíteni az interneten. Most épp Merkely Béla nevével élnek vissza. Ennek kapcsán beszélgetünk az egyetem képviselőjével, dr. Horváth Istvánnal, a Semmelweis Egyetem Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet gyógyszerészével, az OGYEI képviselőjével (még szervezés alatt) és a Fogyasztóvédelmi Egyesületek szóvivőjével, Kispál Edittel a biztonságos gyógyszervásárlásról.

Diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia, ADHD, autizmusspektrum-zavar,– mindegyik éveken át tartó fejlesztő foglalkozásokat, végtelen hosszú iskolakeresési procedúrát, komoly anyagi és lelki tehertételt jelent a család és főleg a címkét hordani kénytelen gyerek számára.
Sarlós Erzsébet terapeuta módszere az elmúlt években annyira jó megoldásnak bizonyult, hogy jövő évtől az ELTE-n kezdik a terapeuták képzését, illetve most jelent meg egy könyv, ami összefoglalja a módszer lényegét. Stúdió: Sarlós Erzsébet terapeuta, telefon: Krix Beatrix érintett anyukaként, rip: Geri Klári

Társasház rovat – jövő csütörtökön konferenciát tartanak a társasházi képviselők, a legfontosabb kérdéseket beszéljük át dr. Bék Ágnessel és Dén Mátyás szervezővel

Néhány évvel ezelőtt az NMHH munkatársai létrehoztak egy programot, melynek kiemelt területe a fiatalkorúakat veszélyeztető internetes zaklatások. A munkának már vannak tapasztalatai, ezekről beszélgetünk Varga Árpáddal, az NMHH Gyermekvédelmi Főosztályának elemzőjével.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – november 15., kedd 9:05

Szerkesztő: Herczeg Tibor

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: (Fotó: shutterstock)

Olvasson tovább