Napközben: Figyeld a jeleket! c. film a cukorbeteg gyerekekről

A november 14-i adás tartalmából.
 

Levegőminőség
Felmérések szerint Magyarországon a lakosság 25 százaléka él nedves, rosszul szellőző otthonokban. (nedves, akár penészes) A nedves környezet 40 százalékkal növeli az asztma és a légzőszervi betegségek kialakulásának esélyét. Egyébként a felnőtt lakosság 5 %-a szenved asztmás megbetegedésben.

Figyeld a jeleket! c. film a cukorbeteg gyerekekről
November 14-e a cukorbetegség világnapja. Most a legkisebb diabéteszesek kerülnek középpontba és a környezetük. A család élete kissé átalakul, ha cukorbeteg egy gyermek. A felnőttek körében pedig népbetegség, így a 2-es típusú cukorbetegség megelőzéséről is beszélünk.

Akadálymentes rovat – Társasjáték vakoknak és gyengénlátóknak
Kikapcsolódás és szórakozás mellett a társasjátékok fejleszti is az embert. Akadálymentes rovatunkban ezért a vakok és gyengénlátók számára is használható játékokat vesszük elő. Több társast a Jónak lenni jó adománygyűjtő kampány idei kedvezményezettje a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége gyárt.

Vendéglátóipar helyzete
A vendéglátóipar a járvány óta még talpra sem állt, újabb nehézségekkel küzd. Vannak helyek, amik ideiglenesen bezártak. A problémák kezeléséről és a karácsonyi szezonra való készülésről lesz szó. Valamint a gasztroturiumusnak fontos hazai sikerekről, amit a Michlein csillagok jeleznek. Nemrég adták át a nemzetközileg jelentős elismeréseket.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – november 14., hétfő 9:05

Szerkesztő: Bartha Bernadett
Műsorvezető: Horváth Ágnes

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Unsplash

Olvasson tovább