Kalendárium: Hamarosan debütál a hazai mozikban a Béke – A nemzetek felett című dokumentum-játékfilm

A november 11-i adás tartalmából.
 

-Hamarosan debütál a hazai mozikban a Béke – A nemzetek felett című dokumentum-játékfilm. A mozi az 1920-as trianoni békeszerződést megelőző és az azt formáló eseményeket rekonstruálja.

-Kiállítással zárt a veszprémi Kabóca Bábszínház Otthon című előadása. A darabot mindazonáltal később még műsorra tűzik, benne a tárlaton látható gyerekrajzokkal. De mégis mit jelent az otthonunk, hol lehetünk otthon a világban? Egy kislány és egy süni találkozásán keresztül kapunk választ ezekre a kérdésekre, miközben festői színpadi képeket sorakoztatnak föl az alkotók.

-Jövőre gálaműsor keretében átadják a Szabadkai Népszínház felújított épületét – ezt jelentette be legutóbbi szabadkai látogatása során a tartományi kormány elnöke. A színház felújítási munkálatai már több mint egy évtizede zajlanak. A társulatok és a város polgárai már csak reménykednek abban, hogy valóban elkészül a gazdag színházi múlttal büszkélkedő település új színháza.

-Szabó Gabriella Eszter zongoraművész, zeneszerző, 8 éves kora óta zongorázik. Megismerkedett a rögtönzés és komponálás tudományával, művészetével is, mely azóta is egész zenei pályájára hatással van. Megalapította a Miegymás elnevezésű zenekarát, mellyel többnyire a cross-over stílusú számait játszották bel-és külföldön egyaránt. 2012-ben Bergenbe költözött, de mindvégig tanított különböző korosztályok számára, eleinte Pécsen, Budapesten, később a székesfehérvári Kodolányi János Főiskola Jazz Tanszakán, majd a bergeni művészeti iskolában is.

Hírek:

-A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara lép fel ma este a Művészetek Palotájában, Dohnányi és Webber címmel.

-Holnap és november 19-én is várja 17 órától a látogatókat a Várban a Veszprémi Művészetek Háza a „SUIBOKUGA” Japán Tusfestés Workshop a Konstellációk kiállításban című rendezvényére, Pattantyús Orsolya keramikusművésszel.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Kalendárium – Kossuth Rádió – november 11., péntek 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Unsplash

Videó ajánló

Olvasson tovább