"Erős vár a mi Istenünk": Luther Márton születésnapja és Márton-nap

A november 7-i adás tartalmából.
 

– November 10. és 11: Luther Márton születésnapja és Márton-nap. Az ünnepre készülve 5+1 érdekes tényt hoztunk a reformátorról. A szerkesztők kérdeznek, állandó munkatársunk, Gáncs Péter ny. püspök válaszol.
– Panti Filibus Musa-t, a Lutheránus Világszövetség elnökét látta vendégül egyházunk október 20-25-e között. Interjú a Nigériai Evangélikus Egyház érsekével, a világszövetség vezetőjével, aki éppen a reformáció hónapjában járt hazánkban
– Tartsanak velünk Győrbe: lépjük át a Lelki tér küszöbét! Ebben a meghitt, ökumenikus lelkiségi szobában végzi egyetemi lelkészi szolgálatát Bogdányi Mária evangélikus lelkész, mentálhigiénés szakember. Megtudjuk tőle, miért tartja fiatalon a szolgálat, és hogy melyik a legnehezebb lépés a közös munka alkalmával a hozzá fordulókkal.
– Evangélikus vagyok. És te? Még tart a népszámlálás! Ez alkalommal dr. Fabiny Tamás elnök-püspök osztja meg velünk, mit jelent számára evangélikusnak lenni. Kérjük hallgatóinkat, éljenek a lehetőséggel, és vallják meg evangélikus felekezeti hovatartozásukat a számlálóbiztosnak!

Várják Önöket Stifner-Kőháti Dorottya és Hajdú Tibor

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Erős vár a mi Istenünk – Kossuth Rádió – november 7., hétfő, 13:30

Tovább a műsoroldalra>>>

Borítókép: Budapest, 1983. február 20. A nagy vallásreformátor, Luther Márton születésének 500. évfordulóját ünneplik 1983-ban. A Magyarországi Evangélikus Egyház múzeumi kiállításokkal és új Luther-szobrok felállításával tiszteleg a vallásalapító emlékének. A képen: Lux Elek Luther-szobra. MTI Fotó: E. Várkonyi Péter

Olvasson tovább