Kalendárium: Halloween keresztény szemmel

A november 1-i adás tartalmából.
 

– Mindenszentek -Halottak napja : Bartha Tiborral, a Fejér megyei Polgárdi plébánosával Felszeghy Csaba beszélget.

– Halloween keresztény szemmel, avagy miért az életet ünnepeljük halottak napján? Miként vélekedik az egyház a halloweenről?

– Halálzenék rendelésre- avagy a „temetési örökzöldek”története : A Magyar Állami Operaház régi hagyománya, hogy az elhunytakra halottak napján Verdi Requiem-jével emlékezik.
– A Nemzeti Sírkert / Fiumei úti temető programjai
– A halál és az elmúlás gondolata a képzőművészetben: miről mesélnek a festmények a Szépművészeti Múzeum gyűjteményében?

– A Biblia és öröksége: beszélgetés Csernus Mariann Kossuth- és Jászai-díjas színművésszel, aki a napokban (október 30.) ünnepelte 94.születésnapját. Vizsolyi Biblia c.önálló estjével legközelebb november 2.-én lép színpadra a fővárosi Bethlen téri színházban.

– Polcz Alaine Egész lényeddel című könyve férjéhez, Mészöly Miklóshoz fűződő szerelméről, élethosszig tartó szerető gondoskodásáról, kapcsolatuk több mint ötven évéről, a halálra való készülésről és a gyászról szól. November 7-én, a Polcz Alaine100 esten Juhász Anna irodalmárral ezt a kötetet fókuszba helyezve hallhatunk felolvasószínházat. Vendégei Rácmolnár Lili pszichológus, gyásztanácsadó és Szörényi László irodalomtörténész, valamint Balsai Móni és Kolovratnik Krisztián színművészek lesznek.
– Vasarely etűdök: a Pécsi Balett előadása a Művészetek Palotájában november 2. -án 19.00 órától. Vincze Balázs koreográfiájában a világhírű, pécsi születésű képzőművész, Victor Vasarely művei szó szerint megelevenednek.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Kalendárium – Kossuth Rádió – november 1., kedd, 15:32

Szerkesztő: Kádár Dóra

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább