Kalendárium: Misztériumjátékot mutatott be a Magyar Nemzeti Színház

Az október 31-i adás tartalmából.
 

– Hogyan lehet egy olyan jelentőségű író leszármazottjaként élni, mint Gárdonyi Géza? A dédunoka, Keller Péter mesél erről és arról is, hogy nagyon hálás azoknak, akik pénzt és energiát áldoznak; mindezt nem sajnálva a kutatásra, és Gárdonyi magyar kánonban való marasztalására.
– Misztériumjátékot mutatott be a Magyar Nemzeti Színház október 28-án. Gróf, politikus, apa és mártír – Esterházy János azon kevés 20. századi államférfiúink egyike, aki tragikus életútja ellenére példaként áll előttünk. A „felvidék csillagának” útját mutatja be a Nemzeti Színház előadása a 120 éve született „Isten szolgája Esterházy János” tiszteletére rendezett emlékév alkalmából.”
– Érintsd meg a levéltárat! címmel, látássérültek számára indít épületséta programot a Magyar Nemzeti Levéltár. A történelmi képeskönyvhöz hasonló falfestményeket speciálisan látássérültek számára készített taktilis tablókon keresztül, az épület egyedülálló tereit és épületelemeit (szobrok, rácsok, ablakok, ládák) érintés útján tapasztalhatják meg a résztvevők.
– Budapestet bemutató fotósorozat-kiállítás nyílt a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban. A fotók készítője Hans van der Meer nemzedékének legjellegzetesebb holland dokumentarista fotográfusai közé tartozik: képekkel és szavakkal mesél. December 23. között tekinthető meg a Capa Központban.
Hírek:
– Ma este fél hétkor az Isten kezében című műsor 42. részében a nézők Lipcsébe látogathatnak el a közmédia M5 csatornáján.
– A reformáció napján különleges barokk koncertet adnak Bach és Itália fantázia névvel a BMC Magyar Zenei Információs Központ könyvtárában a fővárosban. Cecilia Bernardini barokk hegedűn, Baranyay Piroska barokk csellón, Fábri Flóra pedig csemballón működik majd közre a ma este hat órakor kezdődő koncerten.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Kalendárium – Kossuth Rádió – október 31., hétfő, 15:32

Szerkesztő: Márta Renátó

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább