Napközben: Óvodások iskola előtt

Az október 27-i adás tartalmából.
 

Új dietetikus nyilatkozat
Múlt pénteken tartotta Budapesten éves közgyűlését a 27 európai tagállam dietetikusi szervezetét magában foglaló Európai Dietetikus Szövetség. Kiadtak egy úgynevezett Budapest Nyilatkozatot, amelyben azt hangsúlyozzák, hogy mindenkinek joga van a megfelelő táplálkozáshoz, a helyes étrend ugyanis segít megelőzni bizonyos betegségeket, mindez pedig csökkenti az egészségügyi kiadásokat. Ennek gyakorlati oldaláról beszélgetünk.

Holnap Erőművek Éjszakája
Idén harmadjára, országszerte mintegy 70 helyszínen, az érdeklődés óriási.

Óvodások iskola előtt
Ilyenkor, ősszel mérik fel a nagycsoportos óvodásokat, hogy kiderüljön, miben kell még fejlődniük ahhoz, hogy elkezdhessék a következő évben az iskolát. De mi mindent figyelnek ilyenkor a gyerekeken, és hogyan tudunk mi, szülők, segíteni gyermekünknek abban, hogy a megfelelő készségek kialakuljanak? A pandémia sajnos sokat ártott itt is, ezért egy szigetmonostori óvodában már tavaly elkezdték ezt a munkát.

Kirándulj itthon rovat
A Pannonhalmi Főapátság hosszú hétvégi programjairól

Mi is az a greenwashing (zöldre festés)?
Egyre többen keresik a környezetbarát termékeket, ám a cégek is rájöttek erre, ezért igyekeznek valami erre utaló címkével ellátni a saját termékeiket, hogy magukhoz csalogassák a gyanútlan vásárlót. Az állítások mögött azonban sokszor nincs valós tartalom. Ez a jelenség a greenwashing (vagyis zöldre festés), a Tudatos Vásárlók Egyesülete pedig ismeretterjesztő médiakampányt hirdetett.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – október 27., csütörtök 9:05

Szerkesztő: Forrai Mária

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább