Napközben: Bemutatták az "így bringázik Magyarország 2022" kutatás eredményét

Az október 19-i adás tartalmából.
 

Egy hét alatt két újszülött került inkubátorba, egyikük Békéscsabán, másikuk Budapesten – mi lesz ezekkel a babákkal, hogyan látják el őket? Mi készteti az anyukát, hogy lemondjon a babáról, hogyan/hol lehetne még ezt megelőzően segítséget kérnie? A februárban Miskolcon inkubátorba tett, Hajnal Marcellnak elnevezett baba sorsának is utánanézünk…

Kedden mutatták be az “így bringázik Magyarország 2022” kutatás eredményét – a magyarok hány százaléka pattan nyeregbe, igaz-e, hogy a legtöbben az Alföldön bicikliznek? Milyen kerékpáros fejlesztéseket látnának szívesen maguk a bringások és mennyire segítik a városi munkahelyek a közlekedésnek ezt a típusát?

Betegségünk típusát kérheti-e a biztosító az orvostól, ha táppénzt fizet? Mit kötelező megadnom, ha például életbiztosítást kötök? Meddig tart az orvosi titoktartás, és mihez van joga a biztosítónak a kockázatok felmérése érdekében?

Pedagógiai konferencián tárgyalták Vácon a szabadtér és a kert szerepét oktatási szakemberek, az organikus pedagógia mentén. A sok, négy fal között töltött idő mellett szinte elő kellene írni a gyerekeknek a mozgást, a levegőt – lassan ez lesz a legnagyobb kincs.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – október 19., szerda 9:05

Szerkesztő: Bicsák Eszter

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább