Napközben: Mit tehetünk, amikor füstöl a szomszéd?

Az október 18-i adás tartalmából.
 

Szerepeljenek-e a bérek az álláshirdetésben? Az örök kérdés, ami komoly vitát kelt HR-es berkekben. Miért hétpecsétes titok még mindig a bér? Az Egyesült Államokban viszont merőben eltérő gyakorlat látszik meghonosodni és itthon is vannak törekvések arra, hogy ez a trend megváltozzon.

Élőben jelentkezünk majd a kedden startoló Techtogether kiállításról és bemutatjuk az autóipart lés az autósokat leginkább érintő híreket, újításokat: digitális kihívások, önvezető autók és kamionok, nyitás a hidrogén felé…csak néhány címszó napjaink meghatározó technológiai változásairól. De hírt adunk az adásunk idejében induló mérnökversenyről is.

Mit tehetünk, amikor füstöl a szomszéd? Társasházban élve sokszor nehéz függetleníteni magunkat a körülöttünk lakóktól. De jogunk van-e dohányfüst mentes levegőt szívni, amikor kilépünk az erkélyünkre? Társasházi rovatunkban erre a kérdésre is keressük a választ.

Esni is tudni kell. Míg egy fiatal ember esetében az elesés hátterében semmi különös nem áll, és általában súlyos kimenetele sincsen, addig az idősebbeknél az elesés szinte mindig egészségi problémát jelentő esemény. Minél idősebb emberről beszélünk, annál inkább igaz ez, vagyis kockázatot jelent a hatvanasoknál is, de a hetven-nyolcvanévesek esetében különösen veszélyes. A helyzet nem reménytelen, az esést is tanítják. Új tananyag lesz elérhető a közeljövőben – online.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – október 18., kedd 9:05

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető: Süveges Gergő

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább