Kalendárium: Szabó Magda-nap

A október 13-i adás tartalmából.
 

– Szabó Magda-nap: a 105 éve született és 15 éve eltávozott Kossuth-díjas író-költő-műfordító életművét idézi meg egész napos rendezvénysorozattal a Várkert Bazár október 15-én.
– Október 11-én lesz Székesfehérváron Melocco Miklós szobrának avatása, a Helsinki olimpián érmet nyert magyar sportolók emlékére.
– Alexandre Trauner ART/Film Fesztivál Szolnokon. A fesztivál több mint 50 éve gazdagítja Szolnok kulturális életét. A filmes versenyprogramban képzőművészeti és diákfilmek vesznek részt a világ minden részéről, a nagyjátékfilmes szekcióban pedig 10 olyan friss európai nagyjátékfilm szerepel, amelynek kiemelkedő a látványvilága.
– EKF 2023 sorozat: újabb Veszprém megyei település mutatkozik be.

Hírek:
– Wass Albert est Benkő Péter és Ferenci Attila színművészek közreműködésével Budapesten, a Bánffy György Kulturális Szalonban.
– Nyolcszemközt Mendelssohnnal – Az Auer Trió és Hegedűs D. Géza közös estje a Magyar Zene Házában. A felhangzó művek, Mendelssohn két zongorástriójának tételei között a zeneszerző saját családtagjainak szánt, a koncertjeiről, utazásairól, vagy éppen a gyerekeiről szóló szellemes, derűs beszámolói hangzanak el.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth Rádió – október 13., csütörtök, 15:32

Szerkesztő: Kovács Bernadett

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább