Napközben: Október a látás hónapja

Az október 12-i adás tartalmából.
 

Október a látás hónapja – részt veszünk egy szűrésen, beszélünk a szemműtétek hazai specialistájával és megkérdezzük a látszerészeket, mikortól kell szemüveg, mik ma a tipikus, látásromlást segítő tevékenységeink.

A “láthatatlanok” – a függő szülők gyermekei rendkívül nehéz, felnőttet is megpróbáló élethelyzetben vannak. Ki veszi észre, hogy baj van? Ki segíthet nekik? És mi a helyzet a több évtizedig hordozott sebekkel? A Máltai Szeretetszolgálat konferenciát is szervezett a témában.

Csalók ténykednek megint, ezúttal ismét telefonos ügyfélszolgálat munkatársának állítják be magukat és csalnak ki bankszámla adatokat a naiv emberekből. Az eset a közösségi oldalakra is felkerült, mert valaki, aki már az első mondatnál gyanakodott, az egész esetet fölvette és ki is tette, hogy ne dőljenek be többen.

Mennyit számít a gyerek fejlődésében? Miért fontos, hogy ilyen típusú játékokkal is megismertessük? Mikor? Oviban? Iskolában? A Magyar Népi Játék Napját rendezik meg országszerte, de a programok egy héten át zajlanak.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – október 12., szerda 9:05

Szerkesztő: Bicsák Eszter

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: pexels

Olvasson tovább