Hajnal-táj: Száz éve alapították a szegedi Füvészkertet

Az október 8-i adás tartalmából.
 

– Talán nem mindenki tudja, mit jelent a barcogás. A gímbika bőgése után a dámbikák is hallatják hangjukat, ha nem olyan daliásan, ezért a vadászok találóan barcogásnak nevezik ezt, amit a dámtehenek szívesen hallgatnak. Nyírlugoson is ez a helyzet.

– Száz éve alapították a szegedi Füvészkertet. Az arborétumban minden hónapban kínáltak valami különlegességet, az igazi nagy ünnepséget pedig ma tartják meg, és még a Kossuth Rádió is kapott egy kis réztáblát, mint tiszteletbeli örökbefogadó.

– Demjénben minden a káposztáról szól, legalábbis szombaton. A Káposztás Étkek Napját a demjéni Turisztikai Természetvédelmi és Borbarát Egyesület szervezi meg minden évben, és nemcsak a helyi ízeket, hanem a közösséget és a település értékeit is bemutatja.

– Halfesztivált rendeznek a hétvégén Siófokon. A város Fő tere ismét megtelik élettel, zenével és halas ételkülönlegességekkel.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Hajnal-táj – Kossuth Rádió – október 8., szombat, 5:00

Szerkesztő – műsorvezető: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //mediaklikk.hu/wp-content/uploads/sites/4/2022/10/IMG_20221006_090935-784x1400.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Szeged, 2018. augusztus 4. Virágzó indiai lótuszok (Nelumbo nucifera) a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében 2018. augusztus 4-én. MTI Fotó: Rosta Tibor

Olvasson tovább