Napközben: Október 6-án az aradi vértanúkra emlékezünk

Az október 6-i adás tartalmából.
 

Az új kata törvény hatályba lépésével több százezer kisvállalkozó tért át az átalányadózásra. A kata egyszerű adminisztrációjához képest az átalányadózás bonyolultabb adónem, ezért is ajánlott könyvelő segítségét kérni. Hogy működik az átalányadózás? Milyen alternatívát választanak legtöbben azok, akik már nem katázhatnak?

Az ország 300 legszegényebb településének felzárkóztatására ír ki pályázatot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Alapítvány. A KSH adatai alapján kijelölt 300 legszegényebb településen mintegy 300 ezer ember él az átlagosnál lényegesen rosszabb körülmények között, az átlagosnál kétszer magasabb születésszám miatt pedig az érintett falvakban egyre nő a gyerekek és a fiatalok száma. A kormány 2019-ben indította el a Felzárkózó települések programot, melynek végrehajtása eddig 118 településen kezdődött el húsz karitatív és civil szervezet közreműködésével. A programban megjelenő uniós finanszírozás miatt a lebonyolításban is az uniós szabályozás érvényesül, ezért pályázatot írnak ki a megvalósító szervezeteknek.

Turisztikai rovat: Szombaton lesz a Kéktúrázás Napja, az ország legnagyobb ingyenes közösségi túranapja a Magyar Természetjáró Szövetség szervezésében. Csütörtök éjfélig lehet jelentkezni.

Október 6-án az aradi vértanúkra emlékezünk. De szólunk a Nemzeti Emlékezetpedagógiai Programról is, melyet a napokban mutattak be. Fókuszában a nemzeti emlékezet és az örökségünkhöz való kapcsolódás áll, célja a fiatalok magyarságtudatának, nemzeti identitásának erősítése. Ennek keretében középiskolás diákok a nemzeti és történelmi emlékhelyekre történő látogatásuk során a Történelemoktatók Szakmai Egyesülete által összeállított pedagógiai segédanyagokkal dolgozhatják fel a történelmünk kiemelkedő eseményeihez köthető helyszíneken látottakat.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – október 6., csütörtök 9:05

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: MTI Fotó: Soós Lajos

Olvasson tovább