Kalendárium: 40 éves az István, a király rockopera

A október 3-i adás tartalmából.
 

– 40 éves az István, a király. A rockopera és a Magyar Nemzeti Múzeum kapcsolata. Várható megszólalók: Novák Péter, a jubileumi előadás rendezője, Szörényi Levente, zeneszerző.

– Ákos MAGUNK MARADTUNK című filmzenealbuma.

– Debrecen – Hat napon keresztül, október 3. és 8. között V. MagdaFeszt a Csokonai Fórumban és a Csokonai Irodalmi Laborban. Előadások, sétaszínház és koncert: a női sorsok és Szabó Magda kerül a középpontba. Ki is volt Szabó Magda valójában? Erre a kérdésre keresi a választ a Magda, a Szabó című színházi est.

– 70 éves Márta István Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, fesztivál-alapító és -szervező, színházigazgató. Programok a Magyar Zene Házában. Életműbeszélgetés: október 3., életműkoncert: október 11.

– A Pannon Filharmonikusok idei, Refrén című évada, amelyben olyan kiemelkedő vendégművészek szerepelnek, mint Eötvös Péter, Alissa Margulis, Sung-Won Yang, Olli Mustonen, Antoine Tamestit, Eri Nakamura, Andrij Jurkevics. Az együttes 20 éve indult, jelen van nemcsak Pécsen, hanem Budapesten a Müpában és két éve Bécsben a Musikvereinben is. Megszólal: Horváth Zsolt, a zenekar igazgatója.

Hírek:

– A 26. Őszi Kulturális Fesztivált rendezik meg a Szegedi Tudományegyetemen, október 3-november 11. között. Az egy hónapig tartó rendezvénysorozat célja, hogy az egyetemen működő művészeti csoportok és művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkozhassanak be Szeged közönsége előtt.

– A Múzeumok Őszi Fesztiválját október 3-a és november 13-a között, immár 17. alkalommal szervezik meg. Az idei jelmondat: „Ezt mind fenntartjuk!”.A Múzeumok Őszi Fesztiválja idei célja bemutatni, hogy a múzeumok milyen sokféle szerepet vállalhatnak a társadalmi, gazdasági és természeti szempontból fenntartható fejlődés megvalósításában. A részletes programot az oszifesztival.hu oldalon találják meg. A fesztivál egyik eseményeként az Aquincumi Múzeum „útra kel”. Az utazó múzeum célja, hogy azok a hátrányos helyzetű általános iskolás és gimnazista diákok is, akik nem, vagy csak nehezen jutnának el a múzeumba, megismerjék a főváros római kori örökségét.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth Rádió – október 3., hétfő, 15:32

Szerkesztő: Nánási Anikó

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább