Napközben: Szeptember 30-án tartják az Európai Diáksportnapot

A szeptember 30-i adás tartalmából.
 

A fővárosban naponta három-három, Debrecenben, Győrben és Szegeden pedig egy-egy helyszínen végeztek közúti ellenőrzéseket a kormányhivatalok szakemberei. A szemrevételezés során jellemzően szivárgásokat, a környezetre káros meghibásodásra utaló nyomokat, akár szabálytalan módosítás jeleit keresték. Milyen állapotban vannak a hazai utakon közlekedő autók? Szakértők: Knezsik István, az Autós Nagykoalícó elnöke, Csősz Krisztián, a Budapesti Autósok Közösségének alapítója.

Szeptember 30-a, a Népmese napja. Mennyire ismerik a gyerekek a népmeséket? Hogyan lehet felkelteni az érdeklődésüket a népmesék iránt? Milyen hatásai vannak a népmeséknek a gyerekekre? Miként lehet alkalmazni a meseterápiában? Szakértők: Csósza Zsuzsanna a gödi Búzaszem Iskola tanítója, Nezvál Eszter meseterapeuta, Pilisy Csenge élőben jelentkezik az egri Országos Népmese Konferenciáról.

Bozsik gazda elsősorban magyar nemesítésű és ellenálló, toleráns, rezisztens szőlő fajtákkal foglalkozik.

Szeptember 30-án tartják az Európai Diáksportnapot, melynek idei jelmondata: Irány a zöld! Kiderítjük az is mit is jelent ez. Idén, több mint 1200 iskola vesz részt Magyarországon a diáksportnapon és olyan sportolókkal is találkozhatnak, mint az olimpia bajnok Pars Krisztián vagy az Európa Bajnok, ötszörös világbajnoki ezüstérmes birkózó Deák Bárdos Mihály. Vajon a diáksport milyen hátteret nyújt a versenysportnak? Rákérdezünk erre is. Szakértők: Balogh Gábor a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, világbajnok, olimpiai ezüstérmes öttusázó, Vucskó Zsuzsanna , a Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola intézményvezetője, Kovács László, a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola tanára, Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – szeptember 30., péntek 9:05

Műsorvezető: Süveges Gergő
Szerkesztő: Cseszregi Balázs

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább