Kalendárium: Anton Pavlovics Csehov Sirály című darabja a Szombathelyi Weöres Sándor Színházban

A szeptember 29-i adás tartalmából.
 

– A színművészet, az írás és a színházcsinálás határozza meg az életemet – mondja Harsányi Gábor. A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színész, író, drámaszerző, érdemes művész ahogyan korábban fogalmazott, mindehhez nyilván kellett egy kezdeti löket, a Jó estét nyár jó estét szerelem színházi darab filmes adaptációja, vagy az Egy óra múlva itt vagyok Láng Vincéje, vagy akár a Palacsintás király. A vidámság természetesen alap a művészetében.

– Az őszi évad első bemutatója a Szombathelyi Weöres Sándor Színházban Anton Pavlovics Csehov Sirály című darabja, Widder Kristóf rendezésében.

– A Néprajzi Múzeum EthnoZoom – a gyűjtemény mesélő tárgyai című mozgóképes alkotása rövidfilm kategóriában Ezüst Díjat nyert a Múzeumok Nemzetközi Tanácsa által szervezett prágai fesztiválon. A válogatást, a háttértörténetek összegyűjtését és feldolgozását, a koncepció kidolgozását a Néprajzi Múzeum kurátor csapata végezte, az animációs film készítője Bertóti Attila.

– Október 3-án Debrecenben tart költői estet B. Tóth Klára. A festőművész-restaurátor-költő este 6 órakor a Nagytemplom mögötti Emlékkertnél, a Karakterben várja a versek iránt érdeklődőket, vetítéssel családi kiállításukról. Az estet Kulin Borbála irodalomtörténész vezeti, közreműködik Lajtos Nóra irodalomtörténész, Gimesi Zsuzsanna református lelkész, Csorba Gergő gitárművész.

– Folytatjuk sorozatunkat a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa rendezvény kapcsán, miszerint a környékbeli kisfalvak értékeit mutatjuk be. A Balatonkenese mellett lévő Papkeszi külön pályázatokat nem adott be, ám számos kinccsel tud csatlakozni a programokhoz.

Hírek:

– A Szegedi Szimfonikus Zenekar lép fel ma este 7 órakor a Művészetek Palotájában a Felfedezések sorozat koncertek következő állomásán. A program előadásain fiatal hazai és külföldi tehetségekkel találkozhatunk. Közreműködik a versenygyőztes zongoraművész, Kovács Gergely és a dél-koreai csellista, Jeongheon Nam.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth Rádió – szeptember 29., csütörtök, 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: pexels

Videó ajánló

Olvasson tovább