Minden időben: Népszámlálásra készül az ország

A szeptember 28-i adás tartalmából.
 

Népszámlálásra készül az ország. Ugyan a felekezetre, a nemzetiségre és még néhány témára vonatkozóan nem kötelező nyilatkoznunk a kérdőíven, de pont ezek azok a meghatározó kérdések, amelyekkel ténylegesen kifejezhetjük, hogyan áll össze a magyar társadalom: milyen hagyományokkal rendelkezik, mi az, amit fontosnak tartunk, milyen értékeket szeretnénk követni. Duráczky Bálint szociológus fontosnak tartja, hogy tegyünk bizonyságot a felekezetre vonatkozó kérdésnél és jelöljük be, hogy reformátusok vagyunk.

Diplomát szerzett teológusok tettek egységes lelkészképesítő vizsgát Budapesten. Harmincnyolcan adtak számot alkalmasságukról, gyakorlati és elméleti tudásukról, mielőtt megkezdik önálló szolgálatukat. A vizsgatételek olyan témákat érintettek, mint az abortusz, a globalizáció, a migráció kérdése, a család vagy a szexualitás.

Műsorunkban Cseri Kálmán, a Budapest-Pasaréti Református Gyülekezet egykori lelkipásztorának igei gondolatait hallhatják.

Tartsanak velünk szerdán délután fél 2-től a Kossuth Rádió hullámhosszán! Várja Önöket a szerkesztő Fekete Zsuzsa és a műsorvezető Kojsza Péter.

Hallgassa meg!

Minden időben – Kossuth Rádió – szeptember 28., szerda, 13:30

Szerkesztő: Fekete Zsuzsa
Műsorvezető: Kojsza Péter

Tovább a műsoroldalra>>>

Borítókép: pexels

Videó ajánló

Olvasson tovább