Kalendárium: A József Attila Színház 22/23-as évadának programkínálata

A szeptember 28-i adás tartalmából.
 

– A József Attila Színház 22/23-as évadának programkínálata.

– Október első hétvégéjén a Magyar Zene Házában két különleges koncertből álló kurátori hétvége lesz, Sebő Ferenc életművével a fókuszban. Október 1-jén ( a Zene világnapján) a Sebő együttes Sebestyén Mártával és két kiváló bolgár népzenész vendéggel, Petar Ralchev harmonikással és Georgi Yanev hegedűssel lép színpadra, másnap pedig gyűjtőútjaira kísérhetjük el az idén 75 éves Sebő Ferencet.

– Sinka István Kossuth-díjas író, költő születésének 125. évfordulója alkalmából szeptember 24-én vándorkiállítás indul, melynek első állomása Vésztő lesz.

– Szeptember 30-án mutatja be a Győri Nemzeti Színház Moliére: A képzelt beteg című darabját Zakariás Zalán rendezésében.

HÍREK:

– Szeptember 28. és október 2. között rendezik meg az Alter-Native rövidfilmfesztivált Marosvásárhelyen, amelyen Magyarországot hat film képvisel.

– Orgonapárbaj-est a Müpában. A neves muzsikusok közötti nyilvános vetélkedések jelentős történeti múlttal rendelkeznek – és immár a Müpa Orgonapárbajai is sok éves hagyományra tekintenek vissza. A holland orgonaművész, Sietze de Vries és magyar pályatársa, Fassang László ezen az estén a 16-17. század fordulóján Amszterdamban működő Jan Pieterszoon Sweelinck improvizációs művészetébe is betekintést nyújt.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth Rádió – szeptember 28., szerda, 15:32

Szerkesztő: Kovács Bernadett

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: pexels

Videó ajánló

Olvasson tovább