Kalendárium: Korát meghazudtolva folyamatosan játszik a színpadon Koncz Gábor

A szeptember 27-i adás tartalmából.
 

– Folyamatosan játszik a színpadon korát meghazudtolva Koncz Gábor. A Kossuth- és Jászai Mari -díjas színész és rendező, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának, valamint a Soproni Petőfi és a Turay Ida Színház örökös tagja 80 felett is rendületlenül dolgozik, többi között az Újszínház, az Élet kapujában című darabban. Magyar Nyári Fesztivál programja, a mustra hatvannégy előadását több mint negyvenezer néző láthatta. Ám az izgalmas helyszínen nemcsak előadásokat láthatott a közönség, hanem a záráskor nemrég díjátadót is rendeztek, a kiemelkedő művészi teljesítményekkel kapcsolatban. A legjobb előadásért járó elismerést a Veszprémi Petőfi Sándor Színház Esőember című darabja vihette haza, amelyet Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes művész, a színház igazgatója vette át.

– Október végéig látható a Nemzeti Múzeumban az immár hagyományos Word Press Photo kiállítás. A kiállításon idén 138 képet láthat a közönség.

– Igazi különlegesség a fővárosi agglomerációban éppen egy éve megnyílt Etyeki Műhely Galéria, amely megpróbálja integrálni a közelben lakó alkotókat. A kiállítótérben Csákvári Nagy Lajos-Csókos Varga Györgyi képzőművész házaspár munkái állandó jelleggel, más kortárs művészek művei pedig alkalomszerűen tekinthetők meg. A házaspárnak és nyolc gyermeküknek egykor otthont adó épületet az Etyeki Műhely Alapítvány tavaly szeptemberben nyitotta meg a nagyközönség számára. Jelenleg erdélyi művészek kiállítása tekinthető meg.

Hírek:

– Szabadtéri kiállítás nyílt Dunaújvárosban a helyi Kortárs Művészeti Intézetben. A tárlat válogatás a Dunaferr-art Dunaújvárosi Alapítvány kisplasztikai gyűjteményéből. A Szabadtéri szoborparti című külső rendezvény péntekig nézhető meg a Vasmű utca 12-ben.

– Adásunk után nem sokkal ma nyílik meg Budapesten a dr Kovács Emőke történész Balatoni impressziók című könyvének illusztrációiból összeállított tárlat. Fekti Vera festőművész képei a magyar tengerről október végéig nézhetők meg a Maison Residence Izabella kiállítótérben.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth Rádió – szeptember 27., kedd, 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Koncz Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, színházi rendező, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Olvasson tovább