Kalendárium: A Vígszínház a 2022/23-as évadban a három játszóhelyén nyolc bemutatót tervez

A szeptember 26-i adás tartalmából.
 

– A Vígszínház a 2022/23-as évadban a három játszóhelyén nyolc bemutatót tervez, az első -Bodó Viktor rendezésében Franz Kafka , Kastély című előadása lesz október 8.-án. A Pesti Színházban október 22-én egy kortárs angol színmű, az Inkognitó premierjét láthatják a nézők Szőcs Artúr rendezésében.

– Évszázadok öröksége – A magyar műemlékvédelem 150 éve című kiállítás – A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) fenntartásában működő Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK) a hazai műemlékvédelem 150 éves fennállásáról egy, a rendszerváltozás óta nem látott, nagyszabású kiállítással emlékezik meg a Pesti Vigadóban.

– Ruhaszobor kiállítás nyílt a Nemzeti Múzeum kertjében. A három és fél méter magas szobrok tizenegy kortárs textilművész ruháit viselik, amelyekben október hatodikáig gyönyörködhet a közönség. A szabadtéri kiállítás a magyar hagyományokra épül, így a ruhákon a tulipán, a madár, a rózsa és a szegfű mellett megjelennek székely, kalotaszegi és matyó motívumok, a keresztszemes hímzés, a szőttes, sőt még mézeskalács figurák is.

– A Veszprémi Petőfi Színház szeptemberben újra elindítja Petőfifi Akadémia néven működő, fiatalok képzését célzó osztályát. A 20 fős csapat először a tavalyi tanév elején indult, és a színház világával ismertetik meg a gyerekeket. Mindez idén már a jövőre kezdődő Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa és a Petőfi emlékév jegyében zajlik. Nemrég hirdette meg egyébként a teátrum Szeretet évad címen az őszi programját, ami egyben azt is jelzi, hogy a szeretet szónak kiemelkedő szerepe van ebben a rangos kulturális intézményben.

HÍREK

– Ránki Dezső zongoraestjével folytatódik az MVM Koncertek – A Zongora-sorozat szeptember 27-én este fél nyolctól a Müpában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. A kétszeres Kossuth-díjas, Nemzet Művésze koncertje szünet nélkül, egy részben kerül megrendezésre, melyen Schubert és Debussy művei csendülnek fel.

– Ma este fél nyolctól a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara ad koncertet a Zeneakadémia Nagytermében.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth Rádió – szeptember 26., hétfő, 15:32

Szerkesztő: Márta Renátó

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább