Kalendárium: VII. századi, háborítatlan sírra bukkantak Nagykőrös határában

A szeptember 22-i adás tartalmából.
 

– VII. századi, háborítatlan sírra bukkantak Nagykőrös határában a Kecskeméti Katona József Múzeum régészei. A 30-40 év körüli női csontváz teljes egészében megmaradt. Ez önmagában kuriózum, azonban a fejrésznél megtalált arany fülbevalópár és a temetkezési módra utaló jelek még inkább növelik a leletanyag értékét.

– Lacus Pelso a XI. Egri Stúdiószínházi Táncfesztiválon: Kulcsár Noémi, Harangozó-díjas koreográfus kortárs táncelőadása egy nem is olyan rég letűnt korszakról. Nosztalgia, reménykedés, számvetés – sikeres és sikertelen változások sokaságát mutatja be a produkció, amely a korabeli, sajátos magyar életérzés mellett a mai valóságunkról is szól.

– A tragikus körülmények között elhunyt Erőss Zsolt hegymászónak állít emléket, és felesége, Sterczer Hilda gyászfeldolgozásának folyamatát mutatja be Csoma Sándor Magasságok és mélységek című filmje, amely szeptember 22-én kerül országszerte a magyar mozikba.

– Folytatjuk sorozatunkat a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa rendezvényével kapcsolatban, az érintett kistelepüléseinek bemutatásával. Balatonakarattya egy évtizede vált le Balatonkeneséről, így nem könnyű a dolga, és főként természeti értékeivel és látnivalóival tud kapcsolódni a programsorozathoz.

Hírek:
– Ma este 7 órakor Székesfehérváron az Alba Regia Szimfonikus Zenekart Pál Tamás karmester vezényli. Műsoron többek között Mendelssohn derűs 2. vonósszimfóniája és Debussy: Két tánc – Papp Tímea hárfaművész közreműködésével

– Ma este 6 órakor a Hegyvidéki Kulturális Szalonban Egyenes labirintus címmel Pilinszky János szakrális verseiből összeállított zenés, versszínházi előadást láthatnak. Előadják: Tallián Mariann és Lázár Balázs színművészek, valamint Szokolay Dongó Balázs Prima-díjas zenész

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth Rádió – szeptember 22., csütörtök, 15:32

Szerkesztő: Horváth Katalin

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább